Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Uligheden i Danmark vokser markant og det er farligt

Source:www.dr.dk
Date:16/02-2006

Den økonomiske ulighed mellem danskerne er steget jævnt siden midten af 1990´erne, og den blev væsentligt forstærket i løbet af 2004 og 2005.

Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af en omfattende analyse af danskernes indkomster og formueforhold.

- Det er især udviklingen på boligmarkedet og aktiegevinsterne, der skaber markant ulighed, siger direktør Lars Andersen fra rådet til Politiken.

Flere på SU
Han påpeger også, at skattestoppet på boliger har forstærket uligheden. Ejere kan belåne friværdien til ekstra forbrug og opsparing, den mulighed har lejere ikke.

Men skatteminister Kristian Jensen mener ikke, at uligheden er blevet større. Når rådet konkluderer det modsatte, så skyldes det ifølge ham, at flere unge tager en uddannelse. Dermed havner de i gruppen med den laveste indkomst - i en periode.

Socialdemokraternes politiske ordfører Lotte Bundsgaard mener, at regeringen har en stor del af ansvaret for den skæve udvikling. Regeringen gør ikke nok for de dårligst stillede mener hun og peger bl.a. på loftet over kontanthjælp.