Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Over 2000 børn i livsvarigt fængsel i USA

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:15/10-2005

Mindst 2225 amerikanske børn og unge skal sidde indespærret resten af deres liv.

De har fået livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse for forbrydelser, som de har begået, før de fyldte 18 år.

Det afslører en rapport, som Amnesty International og Human Rights Watch har udsendt.

Mange af de dømte er i dag voksne, men 16 procent af de dømte var mellem 13 og 15 år, da de begik deres forbrydelse.

59 procent af de dømte fik livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse første gang, de begik deres forbrydelse.

- Børn, som begår alvorlige forbrydelser, skal ikke slippe for straf. Men hvis de er for unge til at stemme og købe cigaretter, så er de for unge til at tilbringe resten af deres dage bag tremmer, siger Alison Parker, som har skrevet rapporten.

Rapporten udsendes i en situation, hvor færre unge begår alvorlige kriminelle handlinger som mord. Men antallet af unge, der idømmes livsvarigt fængsel uden prøveløsladelser er voksende.

I 1990 blev 2234 børn dømt for mord, heraf fik 2,9 procent livsvarigt fængsel uden prøveløsladelse.

I 2000 var antallet af børn, som dømmes for mord faldet med 55 procent til 1006 børn. Alligevel er livstidsdomme uden prøveløsladelse til børn vokset med til ni procent.

93 procent af børnene med livstidsdomme er dømt for mord. Rapporten anslår imidlertid, at 26 procent af de dømte børn ikke selv personligt har deltaget eller direkte forårsaget døden. Nogle har blot været tilstede, men er altså alligevel blevet dømt.

Rapporten afslører også, at børn og unge af sorte forældre har ti gange større risiko for at få livstidsdomme uden prøveløsladelse end børn af hvide forældre.

42 amerikanske delstater tillader, at børn får livstidsdomme uden prøveløsladelse. Ti delstater har ingen minimumsalder for livstidsdomme til børn, og mindst seks børn afsoner livstidsdomme for forbrydelser, de begik da de var 13 år.

FN`s børnekonvention forbyder livsvarigt fængsel til børn og unge. USA og Somalia er de eneste to lande, der ikke har skrevet under på konventionen.

Forfatterne bag rapporten fandt kun et dusin tilsvarende domme mod børn i tre lande, Israel, Sydafrika og Tanzania.