Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Støtte til modstandskampen imod USA vokser stødt på verdensplan

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:15/10-2005

'Vi udtrykker vores solidaritet med det irakiske folks modstandskamp. Det konfronterer verdens største krigsmaskine og kæmper samtidigt imod USA-imperialismens overordnede plan om at dominere verden.'

Sådan lyder det i den erklæring, der blev vedtaget i Rom den 2. oktober af 300 deltagere, med 15 internationale delegationer.

Det internationale møde i Rom blev gennemført i stedet for en international konference, der er blevet udsat fordi det italienske udenrigsministerium nægter at give indrejsevisum til en række irakiske oplægsholdere.

Arrangørerne havde blandt andet inviteret Haj Ali - først til konferencen og senere som taler ved det internationale møde. Haj Ali er den iraker, som i Abu Ghraib-fængslet blev anbragt stående på en kasse, med hætte over hovedet, et tæppe over kroppen og elektroder sat til hænderne. Dette grusomme billede blev symbolet på torturen i Abu Ghraib.

Men Haj Ali fik ikke sit visum. Han lever i dag i Jordan og har flere gange henvendt sig på Italiens ambassade i Amman.

Deltagerne i Rom besluttede at forsætte bestræbelserne på at bringe Haj Ali på en foredrags-tourné i hele Europa.

Den 4. oktober gik haj Ali igen til den italienske ambassade i Amman for at søge visum. Han havde bedt to journalister om at gå med. Ved ankomsten blev gruppen truet af vagter med hunde - en makaber påmindelse for Haj Ali, idet brug af bidske hunde indgik i torturen i Abu Ghraib.

Italiens Frit Irak-komité skriver efter mødet i Rom, at der nu kan og skal bygges bro til brede dele af anti-krigs bevægelsen, herunder den kristne del: 'Mens selv radikale grupper for et år siden kun udtrykte betinget støtte til modstandskampen, så har flere nu tilsluttet sig vores holdning om ubetinget solidaritet', skriver komitéen.

Mødet i Rom vedtog en handlingsplan i tre punkter:

1: Det europæiske netværk til støtte for modstandskampen skal konsolideres og udvides. Det er mange muligheder for, viser henvendelser fra organisationer, som tidligere var forbeholdne, men som nu udtrykkelig anerkender den lovlige modstandskamp.

2: Haj Ali skal sikres visum og besøge landene i Europa for at sætte fokus på den brutale imperialistiske besættelse af Irak.

3: Den udsatte konference skal gennemføres i Italien eller i et andet europæisk land. Oplægsholdere fra Irak skal sikres visum.