Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Politiets indgreb overfor Arbejderen var ulovligt

Source:www.arbejderen.dk
Author:sk
Date:04/03-2006

Da politiet i fredags skred ind og udøvede censur overfor Arbejderen - fordi avisen havde Oprørs appel liggende på sin hjemmeside - var det ikke kun ulovligt ifølge medieansvarsloven.

Beslaglæggelsen af Oprørs appel er formentlig ulovlig ifølge Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der har til huse i Strasbourg.

Det mener Sten Schaumburg-Müller, der er mediejuridisk ekspert ved Århus Universitet.

- Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kræver, at et forbud skal være effektivt for at det er lovligt, forklarer juristen til Arbejderen.

- Det vil sige, at hvis Oprørs appel kan læses på 36 andre hjemmesider verden over, så er beslaglæggelsen af appellen i Danmark ulovlig.

Sten Schaumburg-Müller henviser til en dom, der handlede om et hollandsk blad, som ulovligt havde offentliggjort militære oplysninger. Politiet fik af domstolene ret til at beslaglægge bladet.

Men da politiet ved den efterfølgende beslaglæggelse, glemte at fjerne 200 eksemplarer af bladet, blev forbuddet efterfølgende kendt ugyldigt igen, fordi det ikke var effektivt.

- Jeg mener faktisk, at hele denne sag om censur mod Arbejderen er ret alvorlig, siger Sten Schaumburg-Müller.

- Det er et klokkerent indgreb i ytringsfriheden, og politiet bør trække det tilbage og undskylde sin fejltagelse.

Imidlertid er det ikke nemt at få politiet i tale.

Arbejderen har i flere dage forsøgt at få politiadvokaten i København til at kommentere anklagen om ulovlig censur. Men heller ikke i går lykkedes det at få en reaktion fra politiadvokat Michael Jørgensen.

Heller ikke statsminister Anders Fogh Rasmussen har travlt med at reagere.

Som tidligere omtalt har Birthe Sørensen, der er redaktør her på Arbejderen, sendt et brev til statsministeren med krav om, at pressens minister fordømmer politiets censur.

- Jeg er bange for, at der kommer til at gå en måneds tid, før I kan regne med at få en reaktion fra statsministeren, siger kontorfuldmægtig i Statsministeriet, Annette Michelsen til Arbejderen.

- Der er så mange, der skriver til statsministeren for tiden.