Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Brutal besættelsesmagt iscenesætter valg i Irak

Source:www.arbejderen.dk
Date:21/10-2005

Først sidst på ugen forventes det, at optællingen af stemmesedlerne i Irak er slut, så resultatet af folkeafstemningen om forfatningen kan offentliggøres.

Normalt udtaler regeringer sig slet ikke om valg i andre lande, før der foreligger et endeligt valgresultat. Men den amerikanske udenrigsminister Condoleeza Rice behøvede slet ikke en stemmeoptælling for at konstatere, at de fleste mennesker på stedet vurderede, at forfatningen var blevet godkendt. Lignende budskaber er siden blevet gengivet i de vestlige medier. De har også citeret den USA-udpegede valgkommission for udtalelser, om at valgdeltagelsen har været på over 60 procent. Den samme valgkommission meddelte i øvrigt allerede inden valgstederne lukkede ved det irakiske parlamentsvalg i januar måned, at valgdeltagelsen havde været på 72 procent, det stod der åbenbart i manualen fra Washington.

Weekenden var usædvanlig fredelig, forlød det fra kommentatorerne i Irak, altså lige bortset fra fem dræbte amerikanske soldater og de efterfølgende hævntogter fra amerikanske jagerfly, som dræbte 70 irakiske oprørere. Det ynder man blandt andet at kalde nysgerrige civile, som flokkedes om de dræbte soldaters køretøjer.

USA havde håbet at folkeafstemningen kunne blive en skelsættende begivenhed, som kunne legitimere USA`s besættelse af landet og give det irakiske parlament en demokratisk legitimitet. Man håbede, at folkeafstemningen vil tage vinden ud af sejlene på det irakiske folks modstandskamp og svække fredsbevægelsen ikke mindst i USA. Men der er ikke noget, som tyder på, at det sker, selv om besættelsesmagten og dens marionetregering til det sidste forsøgte at indgå studehandler for at svække modstanden mod forfatningen.

Der spekuleres i, at et flertal af vælgerne i tre af Iraks provinser måske forkaster forfatningen. Sker det, er forfatningen faldet. Men det er en folkeafstemning under en besættelsesmagts marionetter i en krig, hvor sandheden forlængst er blevet slagtet. Bush blev selv valgt ved stemmefusk. Det er næppe tilfældigt, at hans udenrigsminister kender resultatet inden, stemmetællerne er færdige med deres arbejde.

Folkeafstemningen i Irak var ikke bare et valg mellem ja eller nej. Det var en manipuleret virkelighed, iscenesat af en brutal besættelsesmagt. Det var en afstemning, hvor store dele af oppositionen opfordrede til boykot, og hvor 300 valgsteder aldrig blev åbnet.

Der er intet, der tyder på at et flertal af det irakiske folk støtter den amerikanske besættelse eller forfatningen, som kan sønderlemme Irak i tre dele. Derfor vil det irakiske folks modstand fortsætte, indtil den sidste besætter er fordrevet fra landet.