Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Politiet er hurtigere til at trække skyderen end tidligere

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:23/10-2005

Der går kortere og kortere tid imellem, at det danske politi trækker kniplerne. Dansk politi slår mere og mere med knippel og skyder oftere og oftere med skarpt.

Det viser politiets seneste opgørelse over, hvor tit betjentene anvender våben mod deres medborgere.

Sidste år trak politiet stavene mindst 348 gange og affyrede 57 skud. Stavene blev svunget 32 procent mere i år end i forhold til sidste år. Antallet af skud er - med undtagelse af 2001 - det højeste i ti år.

Men talllene giver ikke anledning til overvejelser hos politiet.

- Set her fra Rigspolitiet, har vi et sæt udmærkede regler. Ingen politimand må bruge sit våben, uden at indberette det. Herefter foretager vi en undersøgelse. Der er altså intet i de tal, som virker alarmerende, siger Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, Niels-Otto Fisker, til Arbejderen.

Han kan ikke komme på, hvornår politiet selv eller en dommer sidst har dømt eller irettesat en betjent for at have brugt sin knippel eller pistol uretmæssigt.

Og netop politiets behandling af sin egen magtanvendelse får Amnesty International til at rynke brynene.

- Dét at skulle kigge på sig selv er altid et problem. Selvkritikken forsvinder hurtigt. Faren er, at politiet frikender sig selv. Politiet har monopol på at skyde. Derfor er det vigtigt at holde politiet fast på, at der kun må skydes, når det er allermest nødvendigt. Det må ikke ske i panik, fastslår Stig Nielsen, pressechef hos Amnesty International.

Politiets egne tal viser samtidig, at antallet af situationer, hvor gerningsmænd truer politiet med stik, slag eller skydevåben, er det laveste i ti år - nemlig 14, mod cirka tyve våbentrusler de andre år.

Retspolitisk Forening advarer mod wild-west-tilstande.

- Jeg undrer mig over, hvorfor politiet skyder mere, selvom de selv udsættes for færre skudepisoder. Det ser ud til, at politiet er hurtigere til at trække skyderen end tidligere. Spørgsmålet er, om betjente i dag lettere føler sig truet. Der må laves en gennemgribende uafhængig undersøgelse af de mange sager. Det ser ikke ud som om, det er noget, politiet selv gør så meget ud af, konstaterer Jørgen Jepsen, der er med i Retspolitisk Forenings bestyrelse.

Så sent som i går frifandt Københavns Byret en politibetjent, der var tiltalt for vold ved at have skudt mod to biltyve. Men retten mente, at der var tale om lovligt nødværge.

Ligeledes i går afleverede den svenske fodboldklub Malmø FF en klage til Københavns Politi efter et voldsomt sammenstød mellem civilbetjente og svenske fodboldtilhængere i Parken den 28. april. Fanklubben har gennemgået 8000 billeder fra Parkens overvågningskameraer og mener at have bevis for, at ti fans blev slået uden grund.