Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

[Udskriftvenlig side] Enhedslisten kræver national undersøgelse af CIA flyvninger

Source:Enhedslisten
Author:
Date:27/04-2006

En komité under EU-parlamentet har udsendt en foreløbig rapport angående CIAs anvendelse af europæiske landes luftrum og lufthavne i deres ulovlige udleveringsprogrammer, hvor mistænkte terrorister holdes hemmeligt fængslet og udsættes for tortur.

Rapporten konkluderer, at CIA-fly i 1000 tilfælde med og uden de europæiske landes viden, har fløjet i europæisk luftrum.

Rune Lund udtaler:

– Rapporten bekræfter endnu engang det vi hele tiden har sagt. Vi taler nu ikke længere om ”påståede CIA-fly”. Både Amnesty International, Europarådet og nu Europaparlamentet har klart fastslået, at USA i udstrakt grad har misbrugt europæisk luftrum når de har transporteret fanger til tortur i hemmelige fængsler.

– Nu må den danske regering vågne op og gøre det vi i månedsvis har krævet. For det første må der gennemføres en grundig undersøgelse af hvad de fly, der har landet i Danmark har gjort her og om de havde fanger ombord. For det andet må regeringen forpligte sig til i fremtiden at kontrollere de mistænkte CIA-fly, hvis de kommer ind i dansk luftrum.