Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Politisk flertal for særlov om PET

Source:www.dr.dk
Date:30/04-2006

Et bredt flertal i Folketinget er parat til at indføre en egentlig lovgivning for Politiets Efterretningstjeneste (PET). Det skriver Jyllands-Posten.

Hensigten er at fastslå, hvordan PET's betingelser adskiller sig fra det almindelige politis. Forslaget kommer, efter at det er kommet frem at PET systematisk undlader at orientere folk, der bliver overvåget.

PET omdiskuteret
Efterretningstjenesten har været omdiskuteret i flere år, men nu skal det være synes den konservative Kim Behnke:

- Enten med en egentlig særlov eller et særligt kapitel i retsplejeloven for PET, så man sort på hvidt kan se spille reglerne, når vi fx taler om aflytning eller PET's muligheder for at indsamle oplysninger, siger Kim Behnke.

Både DF, S og R er parate til at lave regler for PET.

Justitsministeren skal svare
Behnkes udmelding kommer dagen efter at Venstres retsordfører, Birthe Rønn Hornbech, meddelte, at hun vil have justitsministeren til at se på PET's praksis med hemmelige aflytninger.

PET anmoder systematisk domstolene om tilladelse til at undlade at underrette folk om, at de bliver aflyttet eller overvåget. Lige så systematisk bliver denne tilladelse givet.

Hornbech mener, at PET og domstolene har misforstået hovedreglen i retsplejeloven, som siger, at en person der aflyttets eller overvåges, skal have dette at vide. Kun undtagelsesvis kan der gives tilladelse til at holde det hemmeligt.