Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kommunerne er ligeglade med de ældre

Source:www.dr.dk
Author:Ivan Nielsen
Date:02/05-2006

DR: 270 hjemmehjælpere hos lam mand

270 forskellige hjemmehjælpere på to år - det er mere end ti nye ansigter hver eneste måned, som pensionist Bent Kofoed i Benløse ved Ringsted har åbnet sit hjem for.

Bent Kofoed er lammet efter flere blodpropper, og for et par år siden begyndte han at notere op, hver gang der kom et nyt ansigt, som han skulle forholde sig til og lære at kende.

Frustrerende
- Det er frustrerende for min kone og mig, for vi skal jo i sagens natur fortælle de samme ting, hver gang der kommer en ny. Men det værste er næsten, at nogle gange har de så dårlig en kørselsvejledning, at de slet ikke kan finde ud af, hvor vi bor, siger Bent Kofoed.

Han er dybt afhængig af, at der kommer en hjemmehjælper, og tager ham op om morgenen, for det kan hustruen Annie ikke klare alene. Flere gange har han oplevet at der ikke kom nogen hjemmehjælper, og så skrider hele dagsprogrammet. For tre gange om ugen holder der en bil på bestemte klokkeslæt for at køre ham til træning:

- Så må jeg sige, at hjemmehjælpen ikke synes, jeg skal af sted i dag, siger Bent Kofoed med et glimt i øjet.

Hans kone Annie tror snarere, det skyldes dårlig tilrettelæggelse af arbejdet og alt, alt for mange skiftende vikarer, der ikke er instrueret ordentligt.

Ikke enestående
Formanden for Ældresagen i Vestsjællands Amt, Jens Juel Madsen siger, at familien Kofoeds trængsler desværre ikke er enestående:

- Ældresagen har lavet mange undersøgelser, der viser, at kommunerne løser den her opgave vidt forskelligt. Der, hvor det fungerer bedst, arbejder hjælperne sammen i teams og afløser hinanden ved sygdom og ferier.

Ny leder Den nye formand for Ringsteds social og sundhedsudvalg, Hanne Hyldgaard er rystet over, at familien Kofoed har oplevet så mange forskellige hjælpere i deres hjem:

- Men vi har ansat en ny leder i november, og hun gør alt, hvad hun kan for at tilrettelægge arbejdet så de ældre møder færre hjælpere. Men man kan altså ikke rette skuden op på så kort tid.

- Men jeg tror på, det kan lade sig gøre at forbedre forholdene ellers havde jeg aldrig sagt ja til den her post, som er øretævernes holdeplads, siger udvalgsformanden.