Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA tror ikke på demokrati og menneskerettigheder

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:02/11-2005

-Der er steder, som vi kender til som Guantanamo, Abu Ghraib og Bagram i Afghanistan. Men der er andre steder, som vi ved eksisterer, men vi ved ikke præcis, hvor mange der er, og hvor de er.

Det siger den amerikanske advokat Priti Patel om USA`s hemmelige fængselscentre. Hun repræsenterer den USA-baserede menneskeretsorganisation Human Rights First ved FN`s mennekserettighedskommission i Geneve.

Kommissionen behandler medlemslandenes egne rapporter om krænkelser af FN-konventionen om civile og politiske rettigheder.

-Der er omkring 20 af disse i Afghanistan, men man ved ikke hvor mange mennesker, der bliver tilbageholdt der. Og man ved ikke, hvordan de bliver behandlet, fortæller Priti Patel til nyhedsbureauet IPS.

USA har hverken villet be- eller afkræfte anklagerne om de hemmelige fangelejre, men Priti Patel kender til mindst 36 personer, som har været tilbageholdt i USA`s hemmelige lejre.

World Organisation for Human Rights USA er en anden af de organisationer, der har vidnet for kommissionens eksperter.

Her har Monique Beadle vidnet for organisationen. Hun fortæller om Ahmed Omar Abu Ali, der er amerikansk statsborger. Han blev anholdt i Saudi Arabien, hvor han studerede religion. Han blev tilbageholdt uden tiltale i 18 måneder og udsat for tortur. Han er siden blevet udleveret til USA, der tilbageholder ham med anklager om forbindelser til terrorisme.

USA har de sidste to gange ikke afleveret en rapport til kommissionen, der i stedet har bedt amerikanske menneskeretsorganisastioner om at indsende deres rapport, om USA overholder konventionen.

I mandags meddelte kommissionen, at USA nu havde afleveret sin rapport. Den bliver imidlertid først offentliggjort, når den er blevet oversat til samtlige arbejdssprog i FN. Det kan tage flere måneder.

Hjemme i USA forsøger den amerikanske præsident at få Kongressens opbakning til, at CIA kan bruge nedværdigende og umenneskelige metoder under afhøringer af udenlandske fanger uden for USA.

Human RightsWatch opfordrer Kongressen til at afvise kravet fra Bush.

Kun USA kræver ret til at mishandle fanger under afhøringer, det er en farlig udvikling, lyder det fra organisationen.