Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Flere amerikanere i protest imod Guantanamo

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:09/12-2005

-Jeg synes, det er vigtigt, at verden får kendskab til, at ikke alle amerikanere synes, at tortur er i orden, siger Susan Crane fra Baltimore i USA.

Hun har sammen med mere end 24 amerikanske statsborgere trodset forbuddet mod at rejse til Cuba for at protestere mod USA`s fangelejr på Guantanamo-basen i Cuba.

Ifølge det amerikanske dagblad Baltimore sun skal aktivisterne marchere omkring 80 kilometer fra Santiago de Cuba til den amerikanske basse i den sydøstlige del af øen. Når de kommer frem i dag eller i morgen vil de kræve at komme til at se de omkring 500 fanger, som USA har tilbageholdt i snart fire år.

Demonstrationen er arrangeret af Den katolske Arbejderkomite i den vestlige del af Baltimore.

Flere af deltagerne har være fængslet i USA på grund af deres politiske aktiviteter. Det gælder blandt andet protester mod USA`s militær og mod selskaber, der har kontrakter med militæret. Andre har deltaget i aktioner mod krigen i Irak og mod den israelske undertrykkelse af palæstinenserne.

Demonstrationen vender sig både mod mishandlingen af fangerne, samt mod at fangerne bliver tilbageholdt på ubestemt tid uden at blive stillet for retten.