Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Det danske samfund har blod på hænderne

Source:www.arbejderen.dk
Author:p.n.
Date:05/08-2006

Arbejderen skriver:

Danske våben dræber civile

Danmark har et stort medansvar for Israels terror og massakre på den libanesiske civilbefolkning. Ikke bare på grund af Danmarks passivitet over for Israel, men også fordi dele i de våben, som Israel bruger i sit angreb på Libanon, er produceret i Danmark.

- Det er muligt, fordi den borgerlige regering i 2002 administrativt lempede reglerne for reeksport af våben. Indtil da havde der været samme begrænsning for reeksport som på direkte eksport, hvilket forhindrede eksport til blandt andet Israel, siger Per Clausen, fungerende udenrigsordfører for Enhedslisten.

Den danske regering må gribe ind og sætte en effektiv stopper for eksporten af våben til Israel, som bærer hovedansvaret for voldsspiralen i Mellemøsten, mener han.

Reeksporten foregår for eksempel, når USA køber radarsystemer til F16-fly hos Terma i Lystrup ved Århus for derefter at eksportere dem til Israel.

Der har været flere protester i Danmark mod, at danske våben havner i hænderne på den israelske krigsmaskine. Blandt andet har der været demonstrationer ved Terma for at få dem til at stoppe eksporten til Israel.

Den såkaldte reeksport er dog ikke den eneste måde, hvorpå danske våbenfirmaer eksporterer våben til Israel. Blandt andet opfandt EU for nogle år siden en sproglig nyskabelse ved at kalde våbendele for 'ikke-dødbringende materiale'. Et F16-fly er ikke længere et krigsfly, men en platform hvor der kan anbringes våben.

Per Clausen har stillet udenrigsminister Per Stig Møller et såkaldt paragraf 20-spørgsmål i Folketinget: 'Hvad vil ministeren gøre for at stoppe eksporten til Israel? og vil ministeren tage initiativ til at ændre EU`s associeringsaftale med Israel?'

EU har nemlig en handelsaftale med Israel, der giver landet en række begunstigelser. Det virker ubegribeligt, når EU har afbrudt støtten til det palæstinensiske selvstyre, mener han.