Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Bush, Blair, Anders fogh og Per Stig lyver

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:09/12-2005

Den seneste uge har USA`s præsident Bush været travlt optaget af at overbevise befolkningen i USA og i Verden om at det går fremad for det amerikanske projekt i Irak, men:

- Blot fordi han siger, at tingene går fremad derovre, betyder ikke at det passer, siger det demokratiske kongresmedlem Nancy Pelosi, ifølge BBC.

For en uge siden talte Bush til hele nationen fra marinens militær-akademi og fastslog, at USA kun accepterer en 'total sejr' i Irak.

Onsdag talte Bush i Kongressen. Her forsøgte han at overbevise politikerne om, at det faktisk går fremad med genopbygningen af Irak. Han trak byen Mosul frem som eksempel. Mosul er Iraks tredjestørste by og ligger i det nordlige kurdisk kontrollerede område. Her skal veje og broer samt skoler og hospitaler være genopbygget. Byens vandforsyning og renovation er forbedret og lufthavnen er ved at blive repareret, ifølge Bush.

Noget kunne tyde på, at præsidentens taleskrivere har måttet lede efter et eksempel, hvor der i det mindste var visse succeser at fortælle om. Det generelle billede i Irak ser katastrofalt ud. I Bagdad har de fleste fortsat kun el tre timer i døgnet. I de fleste byer er vandforsyning og kloark-system i en elendig forfatning.

Med 67 procent arbejdsløshed, bortfald af vitale offentlige tjenesteydelser og prisstigninger på vigtige varer, har de fleste irakere fortsat til gode at opleve resultaterne af det angivelige amerikanske genopbygningsarbejde, skriver den norske avis Klassekampen.

- Benzin, fyringsolie - selv prisen på brød - er steget mange gange siden invasionen, siger irakeren Abu Mushtaq til nyhedsbureauet IPS.

I et land som for 20 år siden lå i top i regionen med hensyn til sundhed og uddannelse, kan i dag 60 procent af irakere over 15 år hverken læse eller skrive. Hvert tredje barn lider af kronisk fejlernæring.

I sin tv-transmitterede tale i sidste uge var præsidentens hovedbudskab, at det går hurtigt fremad med opbygningen af irakiske sikkerhedsstyrker. Når disse styrker kan kontrollere Irak vil Bush trække de amerikanske tropper hjem.

Nærmest alle andre rapporter fra Irak fastslår, at det går langsomt med opbygningen af Iraks nye hær og politi. Mange peger på, at talrige medlemmer af disse sikkerhedsstyrker ikke er loyale mod besættelsesmagten men derimod mod modstandsbevægelsen - eller dele af den.

Problemet er så omfattende, at Bush var nødt til at indrømme det i sin tale i Kongressen, hvor han kaldte det 'infiltration fra militante grupper'.

I Irak
67 procent af arbejdsløse
61,3 procent er fattige eller ekstremt fattige
60 procent kan ikke læse og skrive
80 procent af skolerne er delvist ødelagt
35,5 procent er kronisk eller akut fejlernærede.

Kilder: WFP, WHO, CIA World Factbook, Irin, IPS.