Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Organiseret racistisk kriminalitet stiger

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:09/08-2006

Vold mod personer, hærværk mod pizzariaer, trusselsbreve...

Listen over racistisk kriminalitet er lang. Og det sker oftere, viser tal fra Politiets Efterretningstjeneste (PET). I 2004 indberettedes 37 sager om kriminelle handlinger med eventuel racistisk eller religiøs baggrund. I 2005 var tallet fordoblet til 81 sager. Og i løbet af de første seks måneder i 2006 er tallet allerede på 39 tilfælde.

Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination frygter at tallene kun er toppen af isbjerget.

- Der er flere hændelser end anmeldelser til politiet. Hvis antallet af registreringer hos PET er blevet fordoblet, kan vi formode, at de ikke-rapporterede hændelser også er fordoblet, vurderer Niels-Erik Hansen fra Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination.

Samtidig tyder alt på at den racistiske kriminalitet er mere organiseret.

- Efter 11. september 2001 så vi en kraftig stigning i spontane racistiske angreb, som da en vred mand spontant kastede en molotovcoctail mod en moské. Men det gik i sig selv igen. Nu står vi med overfald som er planlagt af flere, fastslår Niels Erik Hansen overfor Arbejderen.

I Aalborg modtog 120 borgere et brev, hvor de i klare vendinger blev bedt om at forlade Danmark.

- Her er ikke tale om en enkelt gerningsmand. Det er planlagt og udført af flere, der er gået sammen om at finde udenlandsk klingende navne i telefonbogen. Samme udtryk for organisering ser vi, når flere optræder i samme t-shirt, konstaterer Niels Erik Hansen.

PET afviser at give Arbejderen et svar på, om de seneste tilfælde af racistisk vold i Holte og Århus har givet anledning til øget overvågning af den ekstreme højrefløj.