Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Domstole skal tilpasses Bush

Source:www.arbejderen.dk
Author:hc
Date:09/08-2006

Hvis det står til Det Hvide Hus, skal en ny type militærdomstole erstatte det system, der blev kendt forfatningsstridigt af Højesteret for to måneder siden. Målet er de 'ulovlige kombattanter' i USA`s 'Krig mod terror'.

- Vi er nødt til at give den udøvende magt værktøjet til at kæmpe denne krig. Det er ikke et spørgsmål om magtens deling, men et spørgsmål om hvordan vi besejrer fjenden, siger Duncan Hunter, der er formand for forsvarsudvalget i Repræsentanternes Hus for Republikanerne.

Imidlertid foreslås det i udkastet til den nye lov, at forsvarsministeren efter ønske kan tilføje ikke-terroristiske forbrydelser til de nye domstoles ansvarsområde. Det skriver det amerikanske dagblad The Washington Post, der har talt med flere af udkastets forfattere.

Avisen har også talt med en række juridiske eksperter, der forventer at se et voksende antal af civile stå anklaget for domstolene.

Det nye system vil tildele den anklagede færre rettigheder end ved USA`s nuværende militærdomstole, og langt færre end ved civile domstole.

Blandt andet vil hun eller han miste retten til at konfrontere sine anklagere, afvise andenhåndsoplysninger, afvise oplysninger der er skaffet gennem hårde forhørsmetoder eller tvang, vælge sin egen forsvarer, kræve en hurtig eller offentlig retssag og selv være til stede under retssagen.

Forsvarsadvokaten mister desuden retten til at se de samme beviser som anklageren.

Lovudkastet diskuteres i disse dage i USA`s Senat, og præsidentens partifæller står bag ham.

- Det kan gøres nemt. Vi kan bare godkende det, præsidenten og forsvarsministeriet har gjort, og komme videre, sagde republikaneren Candice S. Miller.

Ingen ret
Ifølge lovudkastet skal den anklagede blandt andet ikke kunne:

- Konfrontere anklagerne
- Afvise andenhåndsoplysninger
- Afvise oplysninger skaffet ved tvang
- Vælge sin egen forsvarer
- Være til stede under retssagen
- Kræve en offentlig retssag