Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Europarådet: CIA bortfører muslimer til tortur

Source:www.dr.dk
Date:13/12-2005

Forlydenderne om, at CIA har i hemmelighed har bortført, tilbageholdt og fløjet terrormistænkte rundt i Europa er troværdige. Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse, som schweizeren Dick Marty har lavet for Europarådet og offentliggør i dag.

Dick Marty kritiserer også USA for, hverken at ville bekræfte eller afvise forlydenderne. USA har udelukkende sagt, at alle operationer finder sted inden for lovens rammer.

Uden juridisk proces
- De elementer, vi indtil videre har samlet sammen, synes at bestyrke troværdigheden af beskyldningerne om transport og midlertidig tilbageholdelse af fanger i europæiske lande - uden for enhver juridisk proces, siger Europarådets særlige rapportør, Dick Marty. Han går så vidt som til at tale om bortførelser:

- Juridiske undersøgelser i bestemte lander tyder på, at personer er blevet bortført og transporteret over landegrænser uden respekt for nogen former for juridiske standarder.

Uvist om europæsiske lande har gjort noget ulovligt
Dick Marty siger, at det endnu er for tidligt at forholde sig til om nogle af Europarådets medlemslande har deltaget i ulovligheder.

Sagen har simret i flere måneder, efter at CIA-medarbejdere med samvittighedskvaler begyndte at lække oplysninger om dem. Ifølge menneskeretsgruppen Human Rights Watch ligger der hemmelige CIA-fængsler i blandt andet i Polen og Rumænien, men det afviser myndighederne i de lande.

Rapporten til Europarådet beklager, at USA nægter at give oplysninger om sagen. Men da mistanken er blevet bestyrket, foreslår rapportens forfatter, at undersøgelserne nu bliver uddybet.