Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danmark er en skamplet i europa

Source:www.dr.dk
Date:18/12-2005

Niveauet i den danske indvandrerdebat er "uhyggelig", "dybt skræmmende" og "en skamplet".

Det siger en række internationale observatører, efter at Politiken har præsenteret dem for en række citater fra ledende medlemmer af Dansk Folkeparti.

Le Figaro: Kunne ikke ske her
End ikke den yderste franske højrefløj kunne finde på at benytte sig af samme retorik, fastslår Frédéric Fritscher, debatredaktør på Frankrigs største borgerlige avis, Le Figaro.

- Det kunne ikke være sket uden at mange nationalforsamlingsmedlemmer ville have forladt salen i protest, siger Fréderic Fritscher om DF's Jesper Langballe, der fra Folketingets talerstol har kaldt islam "en pest over Europa".

Flere citater fra DF's frontfigurer får den franske antiracismeorganisation MRAP til at kalde debatten for "en skamplet på hele Danmarks ære".

MRAP's generaldirektør, Mouloud Aounit, er "dybt rystet" over "ordenes voldsomhed og det had, der skinner igennem".

The Independent: Uacceptabelt
I Storbritannien ville næppe nogen politiker eller kommentator fremsætte udsagn som for eksempel Pia Kjærsgaards om, at indvandrere er "mennesker på et lavere civilisationstrin". - Det er da helt klart, at det ville være uacceptabelt her, siger The Independents debatredaktør Katherine Butler, til Politiken.

Den svenske forfatter og debattør Göran Rosenberg mener, at den danske debat er på en farlig vej.

- Danmark har bevæget sig derud, hvor vi ophører med at være en civilisation, et retssamfund. Man begynder at vænne sig til den racistiske retorik, siger han.

- Utænkeligt i det tyske parlament
Også i det tyske parlament ville lignende ytringer være "utænkelige", siger Petra Follmar fra Institut for Menneskerettigheder i Berlin.

Hun siger samtidig, at tonen i debatten "bestemt ikke bidrager til at hjælpe med at integrere fremmede".