Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

100.000 krævede en anden verden og fordømte USA

Source:www.arbejderen.dk
Author:hc
Date:06/02-2006

Verdens Sociale Forum (WSF) i Caracas sluttede i søndags, efter fem dages diskussioner mellem 100.000 deltagere om verdens tilstand. Forummet betegnes som det politisk tungeste til dato.

Hovedbudskabet stod klart: En anden verden er mulig, vel at mærke uden imperialisme, krig og markedsdiktatur. Særligt USA`s præsident Bush stod for skud.

- Bush-regeringen er det mest perverse, folkemyrdende og umoralske imperium i historien, sagde Venezuelas præsident Hugo Chávez til stor applaus fra en forsamling af 15.000 deltagere.

USA`s planer om stramninger af immigrationsloven og støtte til den colombianske regering blev skarpt kritiseret i flere debatter som henholdsvis racistisk og statsterroristisk.

Nyliberalismen og særligt forhandlingerne om øget frihandel mellem USA og Latinamerika fik hårde ord med på vejen på et to-dages fagligt forum.

- Det herskende nyliberale system vil ikke sikre anstændigt arbejde, konstaterede Victor Baéz, leder af den latinamerikanske afdeling af Den Internationale Sammenslutning af Frie Fagforeninger (ICFTU).

Baéz kaldte til samling af fagligt aktive arbejdere i både rige og fattige lande for at bekæmpe nyliberalismen.

- Vi må huske, at solidaritet er fagforeningernes vigtigste værktøj, sagde han.

Spørgsmålet om WSF`s rolle som debatforum eller aktiv bevægelse gennemsyrede de fleste diskussioner. Blandt andet Chávez argumenterede for at deltage i den offensiv imod imperialismen, som han ser bryde frem i Latinamerika, Afrika og Asien. .

- Vi vil begrave det amerikanske imperium i dette århundrede, kan I være sikre på, lovede Chávez, der advarede mod at gøre WSF til en festival for politisk turisme.

Udover Chávez talte en række prominente aktivister til deltagerne i tirsdagens march gennem Caracas` gader.

Blandt dem var amerikanske Cindy Sheehan, der er blevet kendt som fredsaktivist siden hendes søn blev dræbt som soldat i Irak.

- Vi bliver nødt til at holde nogen ansvarlige for al verdens død og ødelæggelse. George Bush og hans slæng skal retsforfølges for forbrydelser mod menneskeheden, krævede Sheehan fra talerstolen.

Modstand mod krigen i Irak bliver rammen for en række protester, der blev besluttet på forummet. Den 18. marts, der markerer krigens begyndelse, bliver igen i år startskuddet til kampagner og demonstrationer verden over.

Over 2000 organisationer arrangerede 1800 aktiviteter for 100.000 deltagere under forummet i Caracas. Over 90 procent af deltagerne kom fra Latinamerika.