Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Modstandskampen i Irak vokser stødt

Source:www.arbejderen.dk
Date:14/02-2006

Om godt en måned er det tre årsdagen for angrebet på Irak. Dagen bliver markeret med demonstrationer i store dele af verden. Her vil hundrede tusinder af mennesker gentage kravet om, at soldaterne trækkes hjem, og mange steder vil der lyde støtte til modstandskampen i Irak.

Der burde lyde støtte til modstandskampen overalt, men mennesker i mange lande bliver vildledt af mediernes dækning af krigen og besættelsen.

Mange bliver i tvivl om, hvilke kræfter det er, der udkæmper modstandskampen. Ofte må vi høre om, at Al Qaeda og en jordansk terrorist ved navn Abu Musab Al-Zarqawi er de ledende - men udefra kommende kræfter - i den irakiske modstandskamp.

Dertil kommer, at regeringerne i USA, Storbritannien og Danmark forsøger at bilde mennesker ind, at modstandskampen er udsigtsløs. Hvor tit har vi ikke hørt sætningen: 'Antallet af angreb på de udenlandske tropper er faldende'.

Vi skal gøres i tvivl om modstandens retfærdighed og om modstandens mulighed for at sejre.

Men faktum er, at modstandsbevægelsen helt overvejende består af irakere, og at aktionerne mod besættelsestropperne og den irakiske marionetregerings sikkerhedsstyrker er voksende. Det indrømmer USA`s militær selv i en afklassificeret rapport, som i denne uge blev forelagt for en komite under Senatet i Washington.

'... niveauet i angreb går op og ned i takt med, at de forskellige oprørsgrupper - som næsten alle består af personer tilhørende Iraks egen befolkning - skaffer sig nye våben og angriber igen', citerer New York Times fra rapporten.

Rapporten indeholder en statistik, der viser, at antallet af angreb på de udenlandske soldater og på irakisk politi og militær lå på 1000 i marts måned 2004. I december måned 2005 blev der gennemført 2500 angreb.

De to seneste højdepunkter i antallet af angreb fra modstandsbevægelsen kom i oktober og december 2005; altså under folkeafstemningen om forfatningen og under parlamentsvalget.

Naturligvis kommer der en afmatning efter en koncentreret indsats. Derfor faldt antallet af angreb i november og i januar - og så er det, at militærets spindoktorer slår til og en kun alt for villig presse står klar til at kolportere løgnen om at modstandskampen er nedadgående; nærmest på vej til at stoppe.

Der er grund til at slå fast, at irakernes modstandskamp er retfærdig, og der er grund til modigt at udtrykke solidaritet med de personer og organisationer, som yder ofrene og kæmper kampen.

Frihedskamp er ikke terrorisme.