Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

100 angreb om dagen i Irak

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:14/02-2006

I december måned sidste år blev der gennemført 2500 angreb på besættelsesstyrkerne i Irak og på de irakiske sikkerhedsstyrker. Det kan sammenholdes med at modstandsbevægelsen gennemførte cirka 1000 angreb i marts 2004.

Godt 30 angreb hver dag i foråret 2004 - og næsten 100 daglige angreb i efteråret 2005.

Tallene fremgår af en rapport, der blev fremlagt for en senatskomité i Washington onsdag i denne uge. Det amerikanske militær havde afklassificeret statistikken for at tallene kunne præsenteres for medlemmerne af komitéen, skriver avisen New York Times.

En kurve over angreb på besættelsesstyrkerne og den irakiske regerings sikkerhedsstyrker går imidlertid ikke bare jævnt opad. Den er tværtimod karakteriseret ved store udsving. Oktober 2005 - i forbindelse med folkeafstemningen om Iraks nye forfatning - var et markant højdepunkt for modstandskampen, og det samme gentog sig i december, i forbindelse med parlamentsvalget.

Der er det mønster, at et nyt højdepunkt normalt er højere end tidligere højdepunkter, forklarede Joseph A. Christoff for senatskomitéen.

New York Times noterer et andet mønster. Hver gang antallet af angreb har været højt, og antallet af angreb falder en periode, så har amerikanske og irakiske politikere benyttet lejligheden til at fortælle om, hvorledes luften går ud af modstandskampen:

- Men den går ikke ned. Der er højdepunkter og der er lavpunkter, men hvis man ser på højdepunkterne, så et et nyt højdepunkt højere end det tidligere, siger Christoff.