Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Bush administrationen var ligeglad med ofre for Katrina

Source:www.dr.dk
Author:Lene Steinbeck
Date:16/02-2006

En ny rapport fremsat af en speciel komité nedsat af Det Hvide Hus langer kraftigt ud efter præsident George Bush og hans regering.

Forberedelserne frem mod orkanen Katrina, der sidste år ramte USA, var yderst mangelfulde og kritisable.

Passivitet kostede liv
- Passivitet gjorde mest skade. Manglen på initiativ kostede liv, forlængede lidelser og efterlod med god grund alle amerikanere bekymrede for, at regeringen ikke er bedre i stand til at beskytte folk, end den var før 11. september, konkluderer rapporten, der har fået navnet "Mangel på initiativ".

Varslet i god tid
Katrina, der viste sig at blive den dyreste orkan nogensinde, ramte USA's østkyst den 29. august 2005.

56 timer før den kraftige, tropiske storm gik i land blev der advaret om dens sandsynlige hærgen, men først halvandet døgn senere, 19 timer før stormens landgang, blev ordren om evakuering af New Orleans givet.

Ingen evakueringsplan
1300 mennesker mistede livet under stormfloden, der også efterlod hundrede tusindvis af mennesker hjemløse. Digerne omkring byen var nedslidte, og allerede inden Katrinas hærgen, advarede ingeniører om faren.

- Intet af dette havde behøvet at ske. Trods års kendskab til truslen, der blev til virkelighed med Katrina, var der tilsyneladende ingen, der havde en evakueringsplan for den oversvømmede by, da stormfloden brød igennem dæmningerne, står der i rapporten.

Røde Kors for uforberedte
Komitéen, der hovedsageligt består af republikanere, har undersøgt alt fra militærets rolle til nødhjælp, og der bliver ikke taget med fløjlshandsker på nogen.

Advarselssystemer for dæmningerne blev sammen med Amerikansk Røde Kors kritiseret for at være for uforberedte.

Kritik af Bush
Selv præsident George Bush får en hård medfart. Han burde have rådført sig med en katastrofeekspert, der kunne have sat tingene i perspektiv.

I rapporten står der, at tidligere indgriben fra præsidenten sandsynligvis ville have resulteret i hurtigere reaktioner.

Rådgivere fra Det Hvide Hus har udtalt, at præsidenten var fuldt involveret i både forberedelser og ansvar.