Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Asylansøgere behandles som dyr

Source:www.arbejderen.dk
Date:11/10-2006

Originaltitel: Fordobling i selvmordsforsøg

Asylansøgerne i de danske asylcentre bliver stadigt mere desperate. I første halvår af 2006 forsøgte 25 mennesker at begå selvmord i centrene, viser den seneste opgørelse fra Røde Kors. Hvis dén udvikling fortsætter, vil dobbelt så mange asylansøgere have forsøgt at tage deres eget liv i 2006 i forhold til 2005, hvor der blev registreret 27 selvmordsforsøg i løbet af hele året.

- Et selvmordsforsøg er helt grundlæggende udtryk for, at du lever et liv, som du ikke kan holde ud længere. I nogle tilfælde er det også et råb om hjælp. Når jeg møder den dagligdag som mange asylansøgere - både afviste og ikke afviste - lever i, kan jeg godt forstå, at de er desperate, siger Ulla Røder fra Støttekredsen for Flygtninge i Fare.

Hun besøger jævnligt flygtninge i lejrene i Sandholm, Avnstrup og Kongelunden.

- Flygtningene har ingen dagligdag. De spiser mad i en kantine, de må hverken arbejde eller tage en uddannelse. Der er ingen aktiviteter på centrene. Det gør mennesker inaktive og umyndiggjorte. Centrene er meget fængselsagtige. Ofte er den eneste kontakt i hverdagen med folk i samme situation, som er psykisk syge. De sidder bare og venter. De er udsat for et utroligt hårdt psykisk pres, og frygter for deres liv og helbred. Når du har været sådan et sted i ganske få år, bliver du syg, advarer Ulla Røder.

Hun kræver udlændingeloven lavet grundlæggende om og er rystet over, at afviste asylansøgere har siddet i centrene i op til seks år.

Men Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Irene Simonsen, har ingen planer om at lave loven om.

- Et asylcenter er kun beregnet til at sidde i i seks til syv måneder. Derfor er det problematisk, at de afviste asylansøgere ikke rejser hjem, når de har fået deres afslag. Men det er et valg, de tager. Når du sidder i et asylcenter og ser fjernsyn fra Bagdad, kan du godt få det indtryk, at der hersker sådan en situation i hele Irak. Den mytedannelse er regeringen i gang med at forsøge at gøre op med. Vi har blandt andet indledt et samarbejde med ngo`en Care4You, der skal motivere mange afviste asylansøgere til at vende hjem, forklarer Irene Simonsen til Arbejderen.