Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danmark bliver nu medskyldig i USAs tortur

Source:www.arbejderen.dk
Date:13/10-2006

- Hvis vi giver efterretninger til USA, som fører til anholdelsen af mistænkte terrorister, risikerer vi at være medansvarlige for alvorlige krænkelser af menneskerettighederne, herunder anvendelse af tortur.

Sådan lyder advarslen fra Enhedslistens Rune Lund. Han opfordrede i går Folketinget til at drage konkrete konsekvenser af de nye terrorlove, som USA indførte i sidste uge.

EU er for øjeblikket i gang med at lægge sidste hånd på en aftale med USA, som kræver at flyselskaber udleverer passageroplysninger til efterretningstjenester.

I går gav samtlige Folketingets partier - på nær SF og Enhedslisten - grønt lys til, at justitsministeren i næste uge kan forhandle aftalen med USA på plads i EU.

Herefter kan personlige oplysninger om danske og europæiske borgere flyde i en lind strøm over Atlanten til tortur-staterne. Her lagres de hos USA`s terrorkoordinator Homeland Security og kan herfra frit sendes videre til eksempelvis CIA.

USA kræver at få udleveret 34 forskellige personlige oplysninger fra europæiske flyselskaber - eksempelvis informationer om dine kreditkort, din adresse, oplysninger om hvor du rejser til/fra og oplysninger om tidligere rejser.

I sektion seks af den nye lov, Military Commission act, slår den amerikanske regering fast, at 'udvidede forhørsteknikker' ikke er tortur og ikke er et brud på Geneve-konventionen.

Blandt de 'udvidede forhørsteknikker', som USA blåstempler med den nye lov, findes eksempelvis udsættelse for ekstreme temperaturer- og sansepåvirkninger, druknesimulationer og andre metoder, som FN`s menneskerettighedskomité har fordømt som brud på torturkonventionen.

Alligevel afviste udenrigsminister Per Stig Møller i går at tage konsekvensen af den nye lov og sikre, at Danmark hverken giver oplysninger om danske statsborgere eller modtager efterretningsoplysninger fra USA (som risikerer at være fremtvunget under tortur) eller udleverer fanger til USA.

- Udenrigsministeren indrømmer, at Bush` nye lov udgør et potentielt problem. Men han vil først stoppe efterretningssamarbejdet med USA hvis det viser sig, at loven rent faktisk fører til, at USA bruger tortur eller 'udvidede forhørsteknikker'. Det er helt absurd, at der skal endnu en tortureret araber på bordet, før regeringen vil hive i bremsen. Regeringen gør folk til forsøgskaniner for USA`s nye torturlov, siger Rune Lund til Arbejderen.