Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Bushs olieorgie

Source:www.arbejderen.dk
Author:pr
Date:20/02-2006

Den rige amerikanske olieindustri får milliarder i gave af Bush. Historiens største røveri, raser kritikerne.

Den svimlende sum udgør olieselskabet Exxons overskud i fjerde kvartal af 2005. Profitten blev i alt på ti milliarder dollars eller 62 milliarder kroner.

Det er en stigning på 27 procent i forhold til sidste år og det største overskud, der nogensinde er registreret i erhvervshistorien. Men andre store olieselskaber er lige i hælene på Exxon.

Det er de eksploderende oliepriser, der danner baggrunden for Exxons succes.

Regnskabet kommer omtrent samtidig med, at den amerikanske regering har besluttet at forære landets olieselskaber omkring 35 milliarder dollars i rabat på skat og afgifter frem til 2007.

Det sker få uger efter, at præsident Bush i sin tale til nationen bekendtgjorde, at han ville gøre op med den amerikanske afhængighed af olie.

Baggrunden er en lov fra 1996, hvor præsident Clinton ønskede at gøre det mere fordelagtigt at bore efter olie i den Mexicanske Golf.

Statens gave til olieselskaberne, der udgør George W. Bush økonomiske bagland, har skabt et ramaskrig i USA. Beløbet på 35 milliarder er nemlig det samme beløb, som Bush ønsker at skære i sundhedsvæsen og børnepleje næste år, som led i regeringens sparebudget.

- Det er et af de største togrøverier i verdenshistorien. Det er gaven, der aldrig stopper. Det har aldrig været meningen at give rabat, når olieprisen er så høj, siger en rasende George Miller, der er valgt til Kongressen for Demokraterne i Californien.

Han imødegås dog af Johnnie M. Burton, chef for statens mineralagentur:

- Vi er nødt til at huske på årsagerne til disse incitamenter. Det er ikke nødvendigvis for at tjene flere penge, det er for at skaffe mere olie og mere gas, fordi brændstof til landet er essentielt for vores økonomi og vores folk, siger Burton.