Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA har helt forladt menneskeret og demokrati, nyt fængsel afsløret

Source:www.dr.dk
Date:27/02-2006

I Afghanistan har USA et fængsel ved Baghramluftbasen 65 km fra hovedstaden Kabul, der minder meget om det på Guantánamobasen.

Blot har fangerne det værre, skriver New York Times.

Også der tilbageholdes omkring 500 terrormistænkte på ubestemt tid.

Hæren afviser enhver kritik
- Fangerne behandles humant, og de har de bedst mulige leveforhold, erklærer det amerikanske militær, efter fornyet kritik af forholdene i fangelejren.

Bagram er i lighed med Guantánamobasen en fangelejr styret af den amerikanske hær, og anvendes til at internere mistænkte al-Qaeda-kæmpere og Taliban-krigere. Fangerne tilbageholdes alene på mistanke, og deres sager behandles ikke af et retssystem af hverken civil eller militær art.

Bagram menes tillige at rumme en særlig adskilt afdeling, der administreres af efterretningstjenesten CIA. Afdelingen menes at være et af tjenestens hemmelige fængsler, hvor fanger bogstavelig taget forsvinder. CIA har et sted mellem 20 og 100 fanger, der er fuldstændig forsvundet slettet af enhver registrering.

Bortført til Bagram
En tysk statsborger af libanesisk afstamning blev i januar 2004 arresteret af makedonsk politi og efter et par uger udleveret til folk, der formodes at være CIA-personel. Han blev derefter fragtet til Afghanistan og anbragt i Bagram-lejren. Først efter flere måneder erkendte amerikanerne at den bortførte Khaled Masri, ikke var den mand de regnede med, og at bortførelsen en fejl´. Herefter blev manden fragtet til Kosovo, hvor han blev efterladt på en øde bjergvej.