Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Ansatte i ældreplejen strejker

Source:www.arbejderen.dk
Author:noc
Date:18/10-2006

Tirsdag var der langt mellem de ansatte på plejehjemmene i Ny Frederikssund Kommune. Kun det absolut mest nødvendige personale sørgede for, at de ældre fik mad og personlig hjælp. Resten havde nedlagt arbejdet sammen med de øvrige ansatte i ældreplejen i protest mod nedskæringer på området til næste år.

- Vi er i forvejen underbemandet. Og nu har et enigt byråd besluttet, at vores normeringer får endnu et hak nedad. Det er ganske enkelt uacceptabelt. Vi kan ikke holde til det, og det vil også komme til at gå ud over de ældre, siger Linda Nielsen, talsperson for de strejkende, til Arbejderen.

I dag er der afsat halvanden time til rengøring hver 14. dag og det samme til tøjvask. Det bliver skåret ned til henholdsvis en enkelt og en halv time, inklusiv kørsel og dokumentation.

- Så vi har tænkt os at sætte et projekt i gang for at opfinde en vaskemaskine, der kan klare en tøjvask på en halv time, lyder det syrligt fra Helle Juul fra de strejkendes pressegruppe.

Strejken startede torsdag i sidste uge, da godt 30 ansatte på de to plejehjem i Frederikssund Kommune nedlagde arbejdet. De har længe lidt under den alt for lave normering på ældreområdet. Det hedder sig, at normeringen skal være på 0,82 procent. Reelt er den på 0,73 procent, fordi de ledige stillinger ikke kan besættes.

- Vi løber stærkere og stærkere og har en dårlig løn, så faget er ikke særligt tillokkende. Der er meget sygdom, og vi gør, hvad vi kan, for at dække hinanden ind. Det slider i længden, og nu kan vi ikke mere, fastslår Linda Nielsen.

Tirsdag fik de strejkende social- og sundhedsarbejdere følgeskab af kollegerne fra Slangerup, Jægerspris og Skibby.

Leder af ældreområdet i Ny Frederikssund Kommune, Bjarne Jensen, undrer sig i den lokale presse over det lidt sene tidspunkt for arbejdsnedlæggelsen. Den kommer efter at budgettet for den ny storkommune blev endeligt vedtaget torsdag i sidste uge.

- Vi har afleveret høringssvar til budgetforslaget og har i det gjort opmærksom på konsekvenserne for ældreområdet, hvis nedskæringerne blev vedtaget. Vi kan ikke rokke ved budgettet, som et enigt byråd står bag, men vi håber på at kunne få indflydelse på, hvilket serviceniveau der skal gælde for 2007, lyder det fra pressegruppen.