Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Europa gedemarked for efterretningsagenter

Source:www.dr.dk
Date:02/03-2006

Udenlandske agenter boltrer sig i europæiske lande. De udenlandske efterretningstjenester kan gøre lige, hvad de vil - der er stort set ingen kontrol, lyder konklusionen i en rapport fra Europarådet.

Europarådet siger ligeud, at der i flere europæiske lande er "gode jagtmarker for udenlandske efterretningstjenester".

Fangetransporter
Generalsekretær Terry Davis lagde ikke fingre imellem, da han offentliggjorde en 42 siders rapport i Strasbourg. Resultatet for imødeset med spænding, da den amerikanske efterretningstjeneste CIA mistænkes for ulovlige fangetransporter i Europa.

- Europa ser ud til at være gode jagtmarker for udenlandske efterretningstjenester. Der er stort set ikke et eneste europæisk land, der følger med i, hvad efterretningstjenesterne foretager sig på deres territorium, sagde Terry Davis.

Europarådet bad i november sidste år alle medlemslande undersøge anklagerne om, at CIA i hemmelighed har oprettet fængsler i Europa, samt bortført og transporteret fanger via en række europæiske lufthavne.

Adskillige fly, der ifølge amerikanske medier ejes af CIA-dækselskaber, har siden 2001 overfløjet dansk luftrum samt i et enkelt tilfælde landet i København.

CIA-bortførelser
Europarådets særlige efterforsker, schweizeren Dick Marty, har ikke fundet afgørende beviser på de hemmelige CIA-fængsler. Han menes til gengæld at kunne bevise, at CIA har bortført over 100 mennesker i Europa og sendt dem til andre lande, hvor de er blevet udsat for tortur og ydmygende behandling.

Rapporten fra Europarådet lod i første omgang CIA gå fri, men Terry Davis var ikke bleg for at hænge "sorte får" ud ved navne på onsdagens pressemøde. Han fremhævede Bosnien-Hercegovina, Tyskland, Italien og Makedonien som lande, hvor efterretningstjenester med størst sandsynlighed har huseret i fred og ro.

Den danske udenrigsminister, Per Stig Møller skrev i en redegørelse til Europarådet, at "den danske regering har ingen viden om nogen sådanne tilfælde af ulovlig frihedsberøvelse".