Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Til Bush: Rejs hjem din morder!

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:04/03-2006

- Et af vores slogans er: Bush, rejs hjem! Vi siger dette, fordi han er den største morder i det 21. århundrede. Han har myrdet i Afghanistan, han har myrdet i Irak, og nu lægger han an til at myrde iranere, siger Hannan Mollah fra Indiens Kommunistisk Parti (CPI-M).

Mollah er medlem af det indiske parlament, og sammen med andre kommunister og socialister demonstrerede han på parlamentets trappe i New Delhi mod besøget af den amerikanske præsident. Aktionen i parlamentet fik formanden til at opløse parlamentets møde, oplyser BBC.

Ude i New Delhis gader demonstrerede 100.000 mennesker mod Bush. Der er også demonstrationer i andre indiske byer - blandt andet i Calcutta, hvor demonstranterne siger nej til, at Indien skal blive 'USA`s lakaj'.

Protesten hænger sammen med, at Bush og hans indiske partner, premierminister Manmohan Singh har underskrevet en aftale, som åbner for et militær-samarbejde mellem de to atommagter.

Hvis USA`s kongres vedtager aftalen, vil USA ophæve sit forbud mod at forsyne Indien med avanceret atomteknologi. Indien har lavet en manøvre, hvor man opdeler sin atomsektor i en civil og en militær. Indien giver så FN`s atomagentur IAEA adgang til at kontrollere den civile sektor, mens den militære holdes uden for aftalen.

Det militære samarbejde mellem de to lande retter sig mod Kina, som USA betragter som sin 'største potentielle militære konkurrent'.

Pentagons nye fireårsplan anfører, at Kinas militære opbygning 'allerede har bragt den regionale militærbalance i fare'.

Sidste sommer solgte USA blandt andet moderne kampfly til Indien.

Bush skal også åbne Indiens døre for øget handel og investering.

Indien er blevet medlem af Verdenshandelsorganisationen WTO, og landet opfylder i et hurtigt tempo WTO`s regler om at nedsætte told og afregulere markedet. Det koster hundredetusinder af arbejdspladser i Indien og åbner for øget handel og udenlandsk investering.

Handel mellem USA og Indien voksede sidste år med cirka 25 procent, men er kun på godt 25 milliarder dollars. Der er et enormt potentiale på det indiske marked, som USA vil sikre sig. Indien har over en milliard indbyggere, hvoraf 300 millioner betegnes som købedygtig middelklasse.

Inden besøget i Indien besøgte Bush præsident Hamid Kharzai i Afghanistan, og i morgen besøger han sin anden nære allierede i 'krigen mod terror', Pakistans Pervez Musharraf. Her er den folkelige modstand mod Bush`s besøg muligvis endnu større end i Indien. I går eksploderede en bilbombe 20 meter fra USA`s konsulat i Karachi. Fem mennesker blev dræbt.