Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Våbenindustri har gyldne tider

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:19/10-2006

Krigene i Irak og Afghanistan og regeringens loyalitet overfor USA betaler sig - i hvert fald for den danske våbenindustri. Sidste år omsatte den danske våbenindustri for ikke mindre end 4,7 milliarder kroner.

Formanden for våbenindustriens lobbyorganisation, Brancheforeningen Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, Ena Bjerregaard, takker den danske udenrigspolitik for fremgangen.

- Udviklingen hænger selvfølgelig sammen med de tætte relationer mellem USA og Danmark. Især regeringens positive holdning til, at Danmark er en del af koalitionen i Irak og Afghanistan. Når der er et positivt klima i USA nu, skyldes det især den danske udenrigspolitik. Vi blander os ikke i Folketingets beslutninger. Men vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at udnytte det positive klima, siger Ena Bjerregaard til Arbejderen.

Hun mener, at de danske virksomheder har masser af isenkram at tilbyde krigsførende lande der har råd til at betale.

- Dansk forsvarsindustri leverer især til NATO-landene. De danske firmaer har især specialiseret sig i at forstærke pansringen af militære køretøjer samt i selvforsvarssystemer til forskellige flytyper, der beskytter flypiloter maksimalt. Endelig er vi helt fremme, når det gælder kommunikationssystemer og softwaresystemer, der sikrer, at de udsendte styrker kan tale sammen. Desuden har vi en række virksomheder, både små og større virksomheder, med specielle og højteknologiske kompetencer inden for software, elektronik, mekanik og nye materialer, fortæller hun.

De danske våbenhandlere er netop vendt hjem fra et våbenindustri-seminar i Washington. Her afleverede dødens købmænd en lang ønskeliste til de amerikanske politikere. Øverst står ønske om nemmere adgang til det amerikanske våbenmarked.

På mødet deltog danske våbenproducenter, som Terma A/S, Falck Schmidt Defence Systems, Compo Shield, Noliac, Danish Aerotech, Gate House, Rovsing, Hydrema og Astomistrix.

På lobbygruppens hjemmeside www.fad.di.dk kan du finde en lang liste over krigsudstyr, som danske våbenproducenter er leveringsdygtige i. Det gælder eksempelvis mikro-satellitter og avanceret laserudstyr.

Direktørerne fra våbenindustrien forudser, at de gyldne tider fortsætter. De næste tre til fem år vil omsætningen blive fordoblet.

Den suverænt største våbenproducent er Terma A/S med en omsætning på cirka én milliard kroner.

Redaktionen: Er det det de danske værdier handler om? At udnytte en krig baseret på løgn og bedrag hvor man besætter og dræber uskyldige civile?