Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kommuner svigter sexmisbrugte børn

Source:www.dr.dk
Date:29/10-2006

Børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, risikerer at blive mødt af ansatte i mange kommuner, der ikke aner, hvad de skal stille op med børnene.

For kun i hver ottende kommune kan sagsbehandlerne svare entydigt ja til, at der er udarbejdet et særligt beredskab eller skriftlige retningslinjer for sager om misbrugte børn. Det skriver Berlingske Tidense Søndag.

Intet beredskab
Oplysningerne kommer fra en ny undersøgelse fra SISO, der er det landsdækkende videnscenter for sociale indsatser ved seksuelle overgreb mod børn.

Undersøgelsen viser, at over tusind sagsbehandlere fra 329 kommuner har deltaget i undersøgelsen, og at der kun i 13 procent af kommunerne er et beredskab, som alle medarbejderne er fuldt ud bekendt med.

I over halvdelen kommunerne har man endda slet ikke noget beredskab, eller også kender sagsbehandlerne det ikke.

Alarmerende tal
Folkene bag undersøgelsen er nu selv ude med riven over de voldsomme tal.

- Det er alarmerende. Kommunen er så centralt et omdrejningspunkt, at der bør være en klar arbejdsdeling og handleplan. Undersøgelsen viser, at det beredskab, som man burde have, enten ikke eksisterer, ikke er ajourført eller ikke er en del af sagsbehandlernes bevidsthed, siger Anne Melchior Hansen, der er faglig leder af SISO.

Skader barnet yderligere
Kuno Sørensen, der er psykolog i Red Barnet, er også ked af tallene.

- Det er beskæmmende og kan betyde, at barnet og familien ikke får en fagligt forsvarlig hjælp. Risikoen er, at man farer uhensigtsmæssigt frem med bål og brand. Eller at man bagatelliserer et reelt problem. Og jo længere et overgreb får lov at stå på, jo mere vil det skade og påvirke barnets udvikling og psykiske trivsel, siger han til Berlingske Tidende.

I Kommunernes Landsforening (KL) afviser man, at kommunerne skulle være ringe klædt på til opgaven.