Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA's militær forbereder sig på massakre-sag

Source:www.dr.dk
Date:26/05-2006

En deling amerikanske marineinfanterister kan imødese sigtelser for mord på civile irakere, siger kilder i den amerikanske Kongres og i det amerikanske forsvarsministerium.

Militære efterforskere har i de seneste uger orienteret Kongres-udvalg og politikere om resultaterne af deres undersøgelser af 24 civile irakeres død i byen Haditha i november sidste år.

Mord og cover up
De foreløbige resultater viser dels at de civile irakere blev ofre for en systematisk, uprovokeret nedslagtning, dels at massakren blev forsøgt skjult med falske rapporter.

Det amerikanske militær konfronteres således med det måske hidtil alvorligste overgreb, udført at amerikanske landstyrker i Irak, skriver The New York Times. Irak-krigen kan have fået sit My Lai - massakren i Vietnam i marts 1968, der for alvor fik det etablerede USA til at tvivle på missionen i Sydøstasien.

Ifølge The New York Times viser efterforskningen, at marineinfanteristerne brugte tre til fem timer på at skyde de 24 civilister - fem mænd i en taxi og beboerne i to huse, heriblandt kvinder og børn.

To sæt forklaringer
Intet understøtter militærets oprindelige forklaringer. Først oplyste man at de civile var ofre for den samme vejsidebombe, der dræbte en amerikansk marineinfanterist. Derefter hed det, at de civile blev ofre i en krydsild, da marineinfanteristerne blev beskudt af oprørere.

De to forklaringer har udløst en parallel undersøgelse af, om nogen kan gøres ansvarlige for bevidst at dække over drabene.

Afsløret i marts
Det var en omtale i ugemagasinet Time i marts, der tvang militæret ind i en undersøgelse af begivenhederne i Haditha i november. Nu, hvor undersøgelserne nærmer sig afslutningen, er militæret og forsvarsministeriet meget opmærksomme på at informere Kongressen på forhånd. Man ønsker at forebygge de voldsomme politiske reaktioner, som afsløringerne i 2004 af mishandlingerne og torturen i Abu Ghraib-fængslet udløste, skriver The New York Times.

Kongresmedlemmet John Kline, der er republikaner og pensioneret oberst i Marinekorpset, siger at materialet tyder på, at det ikke var "et uheld".

- Det var marineinfanterister der skød direkte på civile. Dette var ikke en spontan reaktion på et angreb. Det ligner en grusomhed, siger han til New York Times.