Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Tyskland om nazivold: »Vi har et gigantproblem«

Source:www.modkraft.dk
Author:Martin Lindblom/Monsun
Date:30/05-2006

Det officielle Tyskland indrømmer nu, at landets nazister udgør et problem.Tyske politikere bryder den årelange tavshed om den massive terror fra landets nazister. Anledningen er det forestående fodbold-VM, hvor myndighederne frygter for Tysklands renommé. Politikere advarer nu officielt farvede mennesker mod en række områder i Tyskland, hvor nazisterne regerer gaden.

I gennemsnit tre voldelige nazi-overfald om dagen.

Sådan lyder den aktuelle statistik for Tyskland, og ifølge TV2 Nyhederne blev seks udlændinge overfaldet af nazister forskellige steder i landet torsdag den 25. maj. I sidste uge blev en lokalpolitiker i Berlin med tyrkisk baggrund tævet og skåret med en flaske.

Nazister og andres højreekstremisters terror har i årevis været et stigende problem, men hidtil har det officielle Tyskland nægtet at tage sagen alvorligt.

De tilbagevendende mord og overfald er blevet affærdiget som enkeltstående handlinger, der ikke udgjorde et decideret problem for samfundet.

Men en omfattende stigning i volden sammen den seneste tids særdeles brutale eksempler på, hvad nazisterne kan finde på - samt ikke mindst den internationale opmærksomhed i forbindelse med fodbold-VM - har fået flere ledende politikere til at tage bladet fra munden og omsider kalde en spade for en spade.

I delstaten Brandenburg, et af de steder hvor nazi-problemet er størst, erkendte den socialdemokratiske ministerpræsident Matthias Platzeck i denne uge, at »vi har et gigantproblem«.

Eksplosion i nazi-vold
Platzeck var ellers en af dem, der kritiserede en anden socialdemokratisk politiker, Uwe-Karsten Heye, da han for nyligt åbent advarede VM-gæster med en anden hudfarve end hvid om, at Tyskland ikke kan garantere deres sikkerhed.

- De vil muligvis ikke komme levende ud igen, hvis de besøger bestemte byer i delstaten Brandenburg, der omkranser Berlin, sagde Heye til manges store forargelse.

Men da indenrigsministeriet kort efter offentliggjorde sin statistik over væksten i højreekstremistisk vold, fik piben en anden lyd, og ministerpræsident Matthias Platzeck var en af dem, der åd sin kritik i sig igen.

Ifølge statistikken fra den tyske efterretningstjeneste, Verfassungsschutz, steg antallet af strafbare handlinger begået af højreekstreme med 27 procent fra 2004 til 2005 til i alt 15.360.

Voldshandlingerne steg i samme periode med 23 procent fra 776 til 958 overfald, eller i nærheden af tre overfald om dagen.

Efterretningstjenestens statistik viser også, at mens antallet af højreekstremister er faldet en anelse - fra 40.700 til cirka 39.000 - er antallet af voldsberedte højreekstremister til gengæld steget en smule fra 10.000 til 10.400.

Antallet af registrerede nazister er stegt med 300 til i alt 4.100.

Nazi-marcher er hverdag
Mens antifascister og andre grupper i Tyskland igen og igen har advaret om den stigende nazi-vold, har myndigheder og politikere konsekvent fortiet problemet med henvisning til, at det ville opmuntre nazisterne og skade Tysklands omdømme.

Gang på gang er antifascister blevet pryglet og anholdt, når de protesterede mod nazistiske demonstrationer.

Den 1. maj i år demonstrerede for eksempel flere tusinde nazister i Rostock under beskyttelse af ligeledes tusinder af politifolk. Samtidig blev et antifascistisk borgerinitiativ forbudt i byen. Da omkring 2.000 antifascister alligevel forsamledes i byen, gik politiet til angreb med knipler og arresterede over 100 mennesker.

Ifølge antifascisterne var ikke en eneste journalist tilstede under begivenhederne. Nazistiske marcher er ganske enkelt ikke længere nyhedsstof i Tyskland.

Med det brutale overfald på den 37-årige Ermyas Mulugeta, en tysk ingeniør af somalisk afstamning, der for en måned siden blev tæsket halvt ihjel, vendte vinden.

Nu advares farvede - både tyskere og fodboldturister - officielt mod at besøge 16 navngivne byer i delstaten Brandenburg. Ikke engang den borgerlige indenrigsminister Jörg Schönbohm er længere i stand til at garantere farvedes sikkerhed.