Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danskere vil ud af krigen i Irak

Source:www.dr.dk
Date:29/10-2006

Kun 28 procent af befolkningen går ind for at lade de danske styrker blive i Irak på ubestemt tid, skriver Ugebrevet Mandag Morgen - i morgen.

Præsident Bush kender den. Premierminister Blair kender den. Og nu kommer vores egen statsminister Anders Fogh Rasmussen også til at kende den - den folkelige modstand mod Irakkrigen.

Mærker uvilje
For mens modstanden har gjort George W. Bush til den mest upopulære præsident i nyere tid og har presset Tony Blair til en lang uskøn retræte, så har Anders Fogh endnu ikke mærket befolkningens uvilje.

Men det gør han nu. Det viser en meningsmåling som analyseinstituttet Zapera har foretaget for Ugebrevet Mandag Morgen.

30 procent vil ud
I dag mener mere end halvdelen af befolkningen, at det var forkert overhovedet at gå med i krigen. Faktisk vil 30 procent have Danmark ud af konflikten øjeblikkeligt.

Når regeringen derimod holder fast i, at tropperne skal blive i Irak på ubestemt tid, så har den i dag støtte fra 28 procent af befolkningen. For to år siden fik dén linje støtte fra 50 procent.

Det er især de unge mellem 18 og 30 år der er imod Irakkrigen.

Mandag Morgens måling er lavet siden tirsdag, hvor statsministeren gav udtryk for, at det ikke går i Irak, som man håbede.

Et dilemma
Ole Wæver er professor i International Politik ved Københavns Universitet.

- Folk har ikke haft nogen alternativ politik, og der kom både gode og dårlige nyheder fra Irak. Men nu er der kun dårlige nyheder, slaget er tabt.

- Statsminister Anders Fogh har bundet os til Irak. Vi må blive til den bitre ende. Vi kan ikke trække os ud - hænger sammen med værdikampen. Det er et umuligt dilemma, siger Ole Wæver til Radioavisen.

Ritzaus Bureau har en lignende undersøgelse fra Catinet. Her mener mere end halvdelen, at de danske soldater skal hjem fra Irak nu.