Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

GUANTANAMO: FEM ÅR MED TORTUR

Source:Enhedslisten
Date:12/01-2007

I dag er det Guantánamo-lejrens fem års fødselsdag. Men der er ingen grund til at råbe hurra, siger Enhedslistens Rune Lund.

- Tortur i form af ekstreme temperaturer, ekstrem lyd- og lyspåvirkning, intimidering ved hjælp af kamphunde og seksuelle ydmygelser. Det har vi været vidne til, lige siden det første fly landede på Guantánamo-basen med fanger fra Afghanistan den 11. januar 2002.

- Guantánamo-lejren fylder fem år. Og det samme gør den danske regerings mangel på reaktion over for fangelejrens knægtelse af basale rettigheder.

- Jeg har stillet en lang række spørgsmål til regeringen. Vil regeringen garantere, at Danmark ikke udleverer fanger, hvis disse kan ende på Guantánamo? Eller vil regeringen garantere, at Danmark ikke bidrager med efterretningsmateriale, der kan føre mennesker til Guantánamo? Svarene har altid været: Nej, det vil regeringen ikke garantere.

- Danmark burde kæmpe for menneskerettigheder i stedet for at sjoske i hælene på George Bush og se igennem fingre med overtrædelse af menneskerettighederne. Det vil regeringen ikke. Så må vi vælge mellem Fogh og menneskerettigheder. Jeg har ikke svært ved at vælge, slutter Rune Lund.