Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danmark lover soldater

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:30/01-2007

Udenrigsminister Per Stig Møller har tilsyneladende lovet, at Danmark sender flere soldater til Afghanistan.

NATO oplyser efter fredagens møde at 'USA, Danmark og flere andre NATO-medlemslande tilkendegav deres hensigt om at sende flere soldater, men også øge bistand og civilt personale...'

Udenrigsministeriet beretter dog kun om den øgede bistand. Udviklingsminister Ulla Tørnæs vil hæve dansk bistand til Afghanistan fra 98 millioner kroner i 2006 til 158 millioner i år. Der skal lægges særligt vægt på undervisning.

Det var USA`s udenrigsminister Condoleeza Rice, som havde bedt om mødet i NATO. USA er stærkt bekymret over Talibans voksende kamp mod besættelsen af Afghanistan.

Rice lovede, at USA til øge sin militære indsats. 3200 udsendte soldater får forlænget deres ophold i Afghanistan i fire måneder, og bevillingerne bliver øget med 10,6 milliarder dollars over to år. Heraf skal de to milliarder gå til genopbygning. Ifølge BBC mere end fordobler USA sine militære bevillinger til Afghanistan.

I dag er der omkring 30.000 soldater med i ISAF-styrken under NATO-kommando i Afghanistan. Dertil har USA over 10.000 soldater under egen kommando. NATO-chefer har længe ønsket flere soldater, men hidtil har det været umuligt at få lande til at sende flere.

Baker-Hamilton-rapporten, som kom lige før jul opfordrede præsident Bus til at trække sig gradvist ud af Irak og til gengæld øge styrken i Afghanistan... 'for ikke at tabe på begge fronter'.