Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel angriber strategisk civil infrastruktur

Source:www.indymedia.dk
Date:09/08-2006

Bombardementerne af libanesiske byer fortsætter uformindsket, mens en forhandlingsløsning i FNs sikkerhedsråd igår, søndag den 6.august, ikke førte til nogen afgørelser. Grunden er ifølge den libanesiske regering, at den foreliggende Libanon-resolution ensidigt er præget af Israels og USAs strategiske holdninger og hverken indholder kravet om omgående våbenhvile eller om tilbagetrækning af den israelske hær fra det libanesiske grænseområde.

I resolutionen bliver der også krævet betingelsesløs løsladelse af de to bortførte israelske soldater, mens der ikke nævnes et eneste ord om de libanesere og Hizbollah-soldater, der er blevet taget til fange af den israelske hær. Rusland har derfor nedlagt veto i FNs sikkerhedsråd for at blokere en ensidig pro-Israel resolution, der stadfæster besættelsen af det sydlige Libanon.

I et interview med det progressive israelske dagblad „Haaretz“ udtalte en anonym general fra den israelske operative kommando,at israelerne fortsat angriber alt, hvad der formodes at have noget at gøre med Hizbollah,„men vi vil også angribe strategisk civil infrastruktur“, udtalte den israelske general. Derudover planlægger militæret ifølge samme kilde udvalgte angreb på „den libanesiske regerings symboler“ uden at komme nærmere ind på, hvad det indebærer.

Human Rights Watch kræver omgående stop for angreb på civile i Libanon og Israel
I en aktuel presseerklæring og i en nyligt udkommen rapport erklærer Human Rights Watch, at det israelske militær systematisk svigter de elementære grundregler om at adskille militære og civile dele af befolkningen. I over 20 tilbundsgående undersøgte hændelser dokumenterer organisationen, at det israelske militærs overgreb på civilbefolkningen hverken kan tilskrives tilfældige uheld eller Hizbollahs tilstedeværelse. I nogle tilfælde er der decideret tale om krigsforbrydelser.

I en 50-siders beretning blev omtrent 24 dusin israelske militære angreb analyseret.153 civile blev dræbt alene ved disse angreb, deriblandt 63 børn. Fatal Strikes: Israels Indiscriminate Attacks Against Civilians in Lebanon