Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Krigen var forberedt i tre år

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:11/08-2006

'Hæren har forberedt denne krig i mere end tre år. Den seneste øvelse fandt sted en måned inden krigen startede og omfattede en invasion af Libanon med landstyrker'.

Sådan skriver den israelske fredsaktivist Uri Avnery fra Gush Shalom, der appellerer om modstand mod krigen.

Avnery bidrager dermed til forståelsen af, at nok blev krigen udløst af Hizbollahs gidseltagningen af to israelske soldater, men krigen var forberedt og ventede kun på en anledning.

I 1967 vandt den israelske militærmaskine i løbet af seks dage over flere af Mellemøstens nationale hære. I denne omgang har Israel ikke kunnet vinde over en lokal milits på en måned.

'Fra den første dag i krigen har regeringen ikke afvist en eneste anmodning fra hæren', citerer Uri Avnery den israelske premierminister Ehud Olmert. Avnery kritiserer, at landets politiske ledelse optræder 'som gummistempel i forhold til ethvert krav fra militæret'.

'Militære kilder i Israel fortæller, at 400 ud af i alt 1200 Hizbollah 'terrorister' er blevet dræbt. Så det betyder, at blot 1200 kæmpere har modstået 10.000 af vores soldater udstyret med verdens mest avancerede våben', lyder den bidende kritik fra Avnery.

Israel er klar til at fordoble invasionsstyrken i Libanon. Den nye voldsomme offensiv er dog sat i venteposition et par dage - angiveligt for at give Sikkerhedsrådet en chance for at nå til enighed om en resolution.

I Libanon er ødelæggelserne af infrastrukturen enorme. FN`s Verdens Fødevareprogram og andre hjælpeorganisationer kan ikke komme frem til de sultende, nye forsyninger kan ikke komme ind fra nabolandene, olie til at drive hospitalernes generatorer er sluppet op i byer i syd, og lagrene i nord løber tør inden for en uge, hvis der ikke sikres nye forsyninger, oplyser FN`s nyhedsbureau IRIN:

Hospitaler er begyndt at skære ned, så kun alvorligt sårede behandles, siger Suleiman Haroun fra Libanons Hospital-sammenslutning. Hospitaler kan blive tvunget til at lukke og opgive hundredevis af sårede.

Refuseniks siger nej
De mange civile ofre i Libanon har fået nogle israelske soldater til at nægte at gøre tjeneste i Libanon:

- Vi bør ikke bruge vold imod civile, siger Tom Mehagel, som har nægtet og nu kan regne med en fængelsstraf.

Nægterne er få i antal, men har stor symbolsk betydning, fortæller Perets Kitron, som selv nægtede i sine unge dage. Siden de første ''refuseniks' i 1970 har cirka 4000 nægtet at gøre tjeneste uden for Israel.

Redaktionen: Det skal kort nævnes, at den såkaldte seks dages krig, hvor Israel skulle have bekæmpet flere af mellemøstens nationer, var aftalt spil. Aftalt spil imellem Israel, og de selv samme mellemøstelige regenter, vestens agenter. Formålet var, at give muslimerne det billede, at Israel var uovervindelig. Som det er tydeligt i dette indlæg, har ca. 1200 almindelige mennesker, været i stand til at bekæmpe Israels såkaldte uovervindelige hær, og det er uden Libanons officielle hærs støtte. En hær, der også er underlagt en af vestens agenter, og som derfor ikke hjælper sit eget folk, selv ikke når det bliver angrebet udefra og kvinder og børn dræbes.