Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

EU kræver fingeraftryk fra børn

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:11/08-2006

Det skal være obligatorisk for alle EU-borgere at afgive fingeraftryk og billeder til de nye biometriske pas, som EU indfører fra juni 2009. Det blev vedtaget i juni i år.

En arbejdsgruppe er nu i fuld sving med at finde ud af, hvad aldersgrænsen for at blive tvunget til at afgive sit fingeraftryk, skal være. Det seneste forslag lyder på tolv år. Men grænsen kan sagtens blive lavere i de enkelte lande: EU-arbejdsgruppen understreger at landene frivilligt skal kunne vælge at tage fingeraftryk på børn så snart deres små fingre er biologisk udviklet.

- Hele debatten i EU om hvornår børn skal tvinges til at afgive deres fingeraftryk er baseret på, hvornår det er teknologisk muligt - ikke om det er rigtigt eller ønskeligt. Beslutningerne tages på hemmelige møder, baseret på hemmelige dokumenter - almindelige mennesker og parlamenter har intet at skulle have sagt, fastslår Tony Bunyan fra Statewatch, der holder et øje med EU`s stigende overvågning.

Statewatch og andre borgerrettighedsgrupper frygter, at fingeraftrykkene en dag vil blive lagret i en stor database, hvor efterretningstjenester fra alle EU-lande og måske også tredjelande som USA vil få adgang.

Arbejdsgruppen diskuterer for øjeblikket, hvor tidligt det er teknologisk muligt at tage fingeraftryk på børn. Ifølge Storbritanniens repræsentant i arbejdsgruppen har man i landets asylcentre taget fingeraftryk på børn helt ned til femårsalderen, uden problemer.

Lande som Sverige, Holland og Frankrig er klart til at tage fingeraftryk på børn ned til seksårsalderen.

Læs mere på www.statewatch.org