Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danskere sender også deres børn hjem

Source:Politiken
Date:18/05-2007

Ikke kun indvandrere sender deres børn til hjemlandet for lære deres rødder at kende. Udlandsdanskere sender i stor stil børn på kostskoler i Danmark.

Mange udlandsdanskere sender deres børn til Danmark for at få en uddannelse.

Danske forældre, der bor i udlandet, sender i stigende grad deres børn hjem til Danmark for at lære dem at blive mere danske.

Det viser en rundringning til en række kostskoler og gymnasier, som 24timer har foretaget.

Formålet er helt klart. Børnene skal blive bedre til dansk sprog og kultur og holde fast i deres danske rødder, siger blandt andet kostskoleinspektør Søren Børgesen, Bagsværd Kostskole.

»Det er vigtigt for mange forældre, at deres børn holder fast i danske værdier. De skal have større bevidsthed om kulturen, sproget og det danske samfund«, siger han til avisen.

Heftig debat

I Danmark betragtes det i brede politiske kredse som et problem, når herboende børn med udenlandske forældre sendes på ‘genopdragelse’ i hjemlandet.

Dansk Folkeparti mener endda, at det skal kunne koste forældrene deres opholdstilladelse, hvis de sender børnene hjem til oprindelseslandet.

Generalsekretær i foreningen Danes Worldwide, Jens Witthøft Nielsen, mener derimod, at det er helt afgørende at lære sine kulturelle rødder at kende.

24timers rundspørge viser, at flere hundrede børn af danske forældre med permanent ophold i udlandet kommer hjem for at lære dansk sprog og kultur og omgangsform at kende.