Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Modstanden imod Bush vokser voldsomt, massedemonstration på vej i USA

Source:Monsun
Author:Martin Lindblom
Date:28/09-2006

Original titel: Amerikansk græsrods-offensiv mod Bush

Den 5. oktober forventes flere hundrede tusinde amerikanere over hele USA at gå på gaden i protest mod Bush-administrationen. De kræver bl.a. stop for krigen i Irak samt Bush-administrationens afgang.

»Verden kan ikke vente! Smid Bush-regimet ud!«. Sådan lyder parolen, når aktivister over hele USA torsdag den 5. oktober vil demonstrere midt på dagen.

Initiativet »World Can't Wait«, der startede i sommeren 2005, forventer massiv opbakning til den landsdækkende protest, der bl.a. har været annonceret med helsides annoncer i de største amerikanske aviser.

Foreløbigt er der planlagt aktiviteter i 105 byer over hele USA

Initiativtagerne er en blanding af præster, intellektuelle, professorer, jurister og kunstnere, der siden 2005 har arrangeret en lang række aktiviteter vendt mod Bush-administrationen.

Advarer mod hadefuld kristen fundamentalisme
Udover krigene i Afghanistan og Irak og hvad deraf er fulgt af tortur overgreb og ulovlige indespærringer, vender initiativet sig mod de grundværdier, som præsidenten står for.

I initiativets manifest advares mod en regering, der »hver dag bevæger sig nærmere et teokrati, hvor en snæversynet og hadefuld kristen fundamentalisme vil herske« , som vil fratage kvinder »her og verden over, retten til prævention og abort, og som styrker »en kultur af grådighed, underkastelse, intolerance og uvidenhed«.

Samtidig advares mod at tro den såkaldte »penduleffekt«, der automatisk vil bringe Demokraterne tilbage til magten ved næste valg:

»Folk, der stjæler valgresultater og tror, de er på en »mission for Gud«, vil ikke gå uden kamp«, skriver World Can't Wait.

World Can't Wait initiativet bakkes op af en række kendte personligheder, bl.a. forfatteren Alice Walker, musikeren Boots Riley, politikeren Ralph Nader og Nobelprisvinderen Harold Pinter.