Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israelske styrker tømmer palæstinensiske banker i fire byer på Vestbredden

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:28/09-2006

- Det er mit håb, at min beskrivelse... vil vække samvittigheden hos de, som har vænnet sig til at vende det blinde øje og det døve øre til det palæstinensiske folks lidelser.

Sådan lød det fra FN-rapportør John Dugard ved Menneskerettighedsrådets møde i Genève i forgårs. Dugard har netop færdiggjort en rapport, hvori han betegner forholdene i Gaza som 'utålelige'.

Det er hovedsageligt Israels skyld, at Gaza er blevet til 'et fængsel, og nøglen er smidt væk', som han formulerer det.

Han kritiserer at USA, Canada og EU har stoppet deres støtte til de palæstinensiske selvstyremyndigheder.

Tre fjerdedele af af palæstinenserne i Gaza er nu afhængige af fødevarehjælp, og det er et resultat af Israels militære overfald, blokader og ødelæggelse af huse.

- Det palæstinensiske folk bliver straffet for på demokratisk vis at have valgt en regering, der er uacceptabel for Israel, USA og EU, kritiserer Dugard, der betegner situationen som den værste han har oplevet siden han i 2001 blev udpeget til FN`s rapportør om menneskerettigheder i Palæstina.

Han påpeger, at Israel overtræder international lov:

- Det, som Israel vælger at beskrive som 'utilsigtede følgeskader' for den civile befolkning er i realiteten tilfældige drab, som er forbudt efter international lov.

Israels FN-ambassadør betegner Dugards rapport som fuld af fejl og udeladelser. Den overser, at Israel hver dag står over for palæstinensiske terrorisme, siger Itzhak Levanon ifølge BBC.

Samtidig oplyser det palæstinensiske nyhedsbureau PNN, at israelske soldater i sidste uge trængte ind i banker i Nablus, Jenin, Tulkarem og Ramallah. Her tog de milliarder af shekel og dinarer samt computere med sig.

Palæstinas bankvæsen har anlagt sag og betegner operationen som en 'kriminel handling og pirateri'.