Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

København 6. dyreste by

Source:www.dr.dk
Date:18/06-2007

København er på 12 måneder rykket fra en ottende- til en sjetteplads blandt verdens dyreste byer. Danmarks hovedstad er nu mere end 10 procent dyrere at leve i end byer som New York, Paris og Rom.

Det viser undersøgelsen Mercers Worldwide Cost of Living, der kortlægger leveomkostninger i 143 storbyer på seks kontinenter.

Euroen driller
Undersøgelsen, der bruges blandt andet af internationale virksomheder til at vurdere leveomkostninger for udstationerede medarbejdere, baserer sig på op imod 200 produkter og ydelser som leje af bolig, offentlig transport, mad, husholdning og fritidsaktiviteter.

Der er rykket kraftigt op og ned på rangeringerne i det seneste år, og det skyldes især, at euroen og andre europæiske valutaer som svenske, norske og danske kroner er blevet styrket i forhold til den amerikanske dollar. Det betyder stigende leveomkostninger i mange europæiske byer.

Moskva dyrest
Kun fem byer er dyrere at leve i end København: Moskva er for andet år i træk på førstepladsen foran London, Seoul, Tokyo og Hongkong.

Oslo er på 10.-pladsen, mens Helsingfors og Stockholm er henholdsvis nummer 22 og 23 på listen over verdens dyreste byer. Asuncion i Paraguay er den billigste af de undersøgte storbyer.