Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Et nej (til PET) kan koste dagpenge

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:04/07-2007

Udlevér dit privatliv til PET og din arbejdsgiver - eller vi lukker for dine dagpenge. Sådan lyder ultimatummet til 1500 it- og telearbejdere.

Der er skidt nyt til de it- og telearbejdere, som enten bliver fyret eller nægter at tage arbejde, fordi de ikke vil udlevere dybt personlige oplysninger om deres privatliv- og økonomi.

De vil nemlig blive anset som skyld i deres egen arbejdsløshed.

Det slår Arbejdsdirektoratet fast i et brev til it- og telearbejdernes fagforening, PROSA, som Arbejderen er i besiddelse af.

Det er de 1500 ansatte i de store it- og teleselskaber som TDC, Telia og så videre, som skal stå for den praktiske udførsel af regeringens nye terrorlov: Det er dem, der skal gemme oplysninger om dine telefonsamtaler, mails og surfen på internettet. De ansatte skal svare på personlige spørgsmål om de har gæld og hvem de bor sammen med, for at blive sikkerhedsgodkendt på højeste plan af PET.

Arbejdsgiveren skal skrive under på spørgeskemaet før det sendes til PET.

Det er 'sagligt begrundet, af arbejdsgiver at bede lønmodtageren om de pågældende oplysninger', skriver Arbejdsdirektoratet.

Derfor er en ansat selvforskyldt arbejdsløs, hvis han/hun:

1. afslår eller ikke får et formidlet arbejde, fordi pågældende ikke vil give de pligtige oplysninger,
2. siger sit arbejde op, fordi pågældende ikke vil give de pågældende oplysninger, eller
3. bliver afskediget fordi pågældende ikke vil give de pligtige oplysninger', fastslår Arbejdsdirektoratet.

Det kan få store konsekvenser for en ansat at blive stemplet som selvforskyldt arbejdsløs: Hvis det er første gang det sker, får vedkommende tre ugers karantæne uden dagpenge. Hvis det er anden gang inden for ét år, bliver der lukket helt for dagpengene.

- Tre uger uden dagpenge svarer til cirka 10.000 kroner. Det er dit eksistensgrundlag i tre uger, som forsvinder, siger faglig sekretær hos PROSA, Hanne Lykke, til Arbejderen.

PROSA understreger, at man er lodret uenig i Arbejdsdirektoratets vurdering.

- Det her handler om, at du skal give PET lov til at overvåge dig, selvom du intet ulovligt har foretaget dig. Det ligger langt ud over, hvad du normalt er forpligtet til at udlevere af oplysninger. Efter vores opfattelse kan man ikke afkræve en ansat eller arbejdsløs at udlevere den slags dybt personlige oplysninger. Det skal man have lov til at sige fra overfor. Det kan også være, at din ægtefælle eller samleverske ikke vil give sin tilladelse, fastslår Hanne Lykke.

Hvis der opstår en sag, hvor en ansat bliver fyret eller en arbejdsløs nægtes dagpenge, er PROSA klar til at føre sagen til både Ankestyrelsen og domstolene om nødvendigt.