Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Fogh og løgnen om Irak

Source:www.arbejderen.dk
Date:11/08-2007

Kan nogen blive dybt overrasket over, at man ikke har kunnet bombe et land til demokrati? Kan nogen helt misse forståelsen for, hvorfor man ikke er særligt vellidt i et land, hvor hver sjette er drevet på flugt, en tredjedel af alle børn lever under sultegrænsen, og hvor el- og vandforsyning ligger i ruiner?

Ja, det er der nogen der kan á- i hvert fald ifølge eget udsagn: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen. I gårsdagens interview i Ekstra Bladet, som statsministeren 670 gange forud havde afvist at give til bladets journalist Bo Elkjær, formår han at afgive følgende svada: 'Jeg havde troet, at når vi kom og tilbød demokrati og frihed, så ville det blive modtaget med åbne arme.'

Ifølge Anders Fogh Rasmussen er 'den religiøse fanatisme, hvor sekteriske grupper bekæmper demokrati og bekæmper frihed', årsagen til den nuværende situation i Irak. Ikke invasionen og den efterfølgende besættelse, der jo bare var - og er - 'et tilbud om demokrati og frihed'. Hvis manden selv tror på det, og det er kriminelt at være dum, er landets statsminister dybt kriminel.

Sådan forholder det sig næppe. Anders Fogh Rasmussen ved, hvad han taler om. Også når han taler udenom, fordi han har en dårlig sag. Her er manden på hjemmebane.

Hvis Fogh kan kalde invasionen og besættelsen af Irak for 'et tilbud om demokrati og frihed', forstår man bedre, at han kan hævde, at han her i landet slås for velfærd. I begge tilfælde argumenter statsministeren med en glathed, som var hans tunge smurt med den olie, der er den vigtigste årsag til invasionen og besættelsen af Irak. Dem der har fået frihed, er de multinationale selskaber, som får tildelt store koncessioner af det irakiske regime, som Fogh kalder 'demokratisk'. Og de store våbenkoncerner, der på grund af Irak-krigen oplever kronede dage. Krigsminister Søren Gade har brugt mindre tid på at besøge de danske soldater i irak end med at arbejde for, at 'vores' våbenkoncerner kan få del i den profit, der ligger i sporet af Danmarks deltagelse i krigen.

Selvfølgelig findes der reaktionære kræfter i Irak. Og en del irakere mister livet på grund af religiøst inspireret vold. Men besættelsesmagterne bidrager i høj grad hertil. Seriøse nyhedsmedier har endda refereret historier om både amerikanske og britiske soldater, der er blevet afsløret, mens de var ved at placere bilbomber. Og det er helt officielt, at USA har bevæbnet nogle af de stridende grupper i landet - selvfølgelig for at de skal bekæmpe dem, der netop ikke gør det i 'sekterisk vold', men i reel modstand mod besættelsesmagterne.

Danmarks deltagelse i invasionen og besættelsen af Irak har kostet otte danske soldater og et ukendt, men langt større antal irakere livet. Det burde også koste Fogh hans politiske liv.

Realiteten: Det kan ikke gøre det! Han løg og førte Danmark i krig på basis af denne løgn. Der er kun retfærdigt, at han kommer for en rigsret. Men han ville nok slippe afsted med det alligevel!