Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

80.000 drevet på flugt af NATO og USA

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:13/10-2006

- Jeg har mistet alt i kampene. Mit hus er ødelagt under luftangrebene, og mine to elskede brødre har mistet livet.

Det siger den 40-årige Bibe Gula, som er blandt de mange afghanere, som er blevet drevet på flugt i september måned af NATO`s Operation Medusa, skriver FN`s nyhedsbureau IRIN.

Med operationen forsøger NATO at udrydde Taleban-oprørere fra landets sydlige provinser.

IRIN mødte Bibe Gula i Panjwais basar, hvor hun stod sammen med andre flygtninge og ventede på at få hjælp fra regeringen. Bibe Gula kommer fra landsbyen Zangawat omkring 30 kilometer vest for byen Kandahar.

Ifølge FN`s Flygtningehøjkommisariat (UNHCR) har kampene tvunget omkring 15.000 famillier på flugt siden juli måned i år. UHNCR er dybt bekymret for flygtningene, som tæller mellem 80.000 og 90.000 mænd, kvinder og børn i de tre sydlige provinser Kandahar, Uruzgan og Helmand, hvor de danske soldater befinder sig.

- Tusinder af mennesker har behov for husly, idet mange af deres huse er blevet ødelagt eller jævnet med jorden under kampene og de mange luftbombardementer, siger Agha Mohammad Nazar, som er vicedirektør flygtninge i Kandahar.

Selv om både FN`s Verdensfødevareprogram, UNHCR og UNICEF har sendt fødevarer, tæpper og telte til områdets mange flygtninge, er det ikke nok.

- Det er så svært selv at finde et brød, så mine fem børn kan overleve. Jeg har været her tre gange, men fik hverken mad eller telt. Regeringen giver kun hjælp til dem, som er indflydelsesrige, men ignorerer de virkelig fattige og dem, som har brug for hjælp, siger den 35-årige enke Zarghona.