Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

EU lukkede øjnene for tortur

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:29/10-2006

EU-landene kendte til CIA`s transport af terrormistænkte til lande, hvor de blev udsat for tortur. Det mere end antyder en rapport, som nu er til diskussion i Tysklands forbundsdag.

Sagen handler om, at CIA har presset Tyskland for at få EU til at stoppe sin kritik af menneskerettighederne i lande, som USA samarbejdede med i sit program for afhøring af terrormistænkte.

Den hemmelige efterretningsrapport, som avisen The Guardian har set, beretter, at CIA lovede de tyske myndigheder adgang til en tysk fange, som CIA holdt i et fængsel i Marokko - på betingelse af at EU`s kritik af forholdene i Marokko stoppede. CIA betegner Marokko som 'en værdifuld partner i kampen mod terror'.

Den pågældende tyske terrormistænkte blev arresteret i Marokko i 2002 og senere sendt til afhøring i Syrien.

Tyskland fik adgang til fangen, og EU nedtonede sin kritik af menneskerettighederne i lande, hvor terrormistænkte holdes fængslet, skriver Guardian.

Danmark er blevet overfløjet af hemmelige CIA-fly over 100 gange, og 45 gange er de landet i danske lufthavne, har transportministeren oplyst i et svar til Enhedslisten.