Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Retssikkerhed og ytringsfrihed går hånd i hånd

Source:dr.dk
Author:Camilla Faurholdt-Löfvall
Date:14/02-2008

Det er dybt bekymrende, at to tunesiske statsborgere bliver udvist af Danmark uden at få muligheden for at forsvare sig i en retssag. Det mener en af bladtegnerne bag Muhammed-tegningerne.

Og det mener han på trods af, at de udviste tunesere, ifølge PET, planlagde at dræbe en anden af bladtegnerne, Kurt Westergaard.

- Når chokket over, at en af vores kolleger tilsyneladende har været truet, har lagt sig, så er vi jo også nødt til at se på, hvordan vi behandler de her mennesker, siger tegneren til DR Nyheder.

Efter råd fra PET udtaler han sig kun, hvis vi ikke fortæller hans navn. Forbrydere eller ej?

Bladtegneren siger, at udvisningerne uden rettergang er ødelæggende for hans retsbevidsthed.

- Vi ved jo ikke, hvor reelle de her mordplaner har været. Er de her mennesker forbrydere, eller er de ikke? Det får vi aldrig at vide. Det er dybt beskæmmende, siger tegneren.

Flere af de involverede giver i dag overfor DR Nyheder udtryk for, at de oplever et underligt skisma. Lige fra Muhammed-tegningerne blev tegnet, har sagen handlet om at forsvare ytringsfriheden, som er en grundlæggende rettighed i vores samfund.

Men som sagen har udviklet sig de seneste dage, er det endt med, at en anden grundlæggende rettighed er sat ud af spillet. Nemlig retten til at få sin uskyld prøvet i en retssag.

Lige så vigtig som ytringsfrihed

Og den rettighed er lige så vigtig som ytringsfrihed, siger næstformanden i Dansk Journalistforbund, Fred Jacobsen.

- Det er er jo helt i orden at PET går ud og forhindrer et planlagt mord på et af vores medlemmer. Det er er indiskutabelt. Men bagefter skal man selvfølgeligt også have garantier for, at man bliver behandlet ordentligt. Hvis man tager beslutning om at udvise folk, så skal der jo være en rettergang. Det er en meget vigtig garanti vi skal have som borger her i samfundet, siger næstformand i Dansk Journalistforbund, Fred Jacobsen.

- Selvom vi synes, at ytringsfrihed er meget, meget vigtig, så kan det ikke gradbøjes i forhold til borgernes retsgarantier. Man kan ikke sætte det ene over det andet, siger næstformanden.