Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Private lejehære står over loven

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:02/11-2006

Ikke en eneste af de omkring 48.000 soldater fra de private lejehære og sikkerhedsfirmaer, som opererer i Irak er blevet retsforfulgt for deres overgreb på civilbefolkningen.

Der er ellers eksempler nok, flere hundrede, mener den britiske humanitære organisation War on Want.

Selskaberne scorer ellers kassen på at deltage i besættelsen af Irak, og nu anklager War on Want den britiske regering for at privatisere krigen som en del af planen for at trække sig ud af Irak.

- Der er virkelig frygt for, at regeringen forsøger at privatisere konflikten i Irak. Besættelsen af Irak har givet kommercielle britiske lejehære mulighed for at høste enorme profitter. Men regeringen har undladt at gennemføre love, der kan straffe deres brud på menneskerettighederne, inklusive at skyde på civile irakere, siger John Hilary, der er politisk leder af War on Want.

- Hvordan kan Tony Blair håbe på at genoprette fred og sikkerhed i Irak ved at tillade kommercielle hære at operere helt udenfor loven, spørger Hilary.

Der er i alt 48.000 soldater og sikkerhedsvagter fra kommercielle lejehære i Irak. Heraf er de 21.000 ansat i britiske selskaber. Til sammenligning er der udstationeret 7200 britiske soldater i Irak.

Hverken kommercielle lejesoldater eller civile udlændinge, der opererer i Irak, kan blive retsforfulgt for eventuelle kriminelle handlinger begået i Irak. Det sikrede USA`s daværende enehersker i Irak, Paul Bremer, med Ordre 17. Om ordren stadig er gældende, efter at den irakiske regering er kommet til, er uklart. Men kun soldater fra den britiske og amerikanske er blevet tiltalt.

De private lejehære er blevet forgyldt siden besættelsen af Irak og Afghanistan, afslører rapporten. Siden 2001 har de private lejehære opnået profitter på 600 milliarder kroner.

I toppen er de britiske firmaer som eksempelvis Aegis Defence Service. Før krigen mod Irak begyndte i 2003 havde selskabet en årlig omsætning på 5,54 millioner kroner. Sidste lå selskabets omsætning på 620 millioner kroner. Selskabets leder er tidligere oberst løjtnant Tim Spicer, der brød FN`s våbenembargo mod Sierra Leone med sit tidligere selskab Sandline. Aegis har desuden ansat den tidligere forsvarsminister Nicolas Soames som underdirektør samt Lord Inge, tidligere leder af forsvarsstaben, og Roger Wheeler, tidligere leder den britiske hærs generalstab.