Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

De rige står bag global opvarming

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:12/01-2007

- De fattigste lande i verden, med 738 millioner mennesker, bidrager overhovedet ikke til klimaforandringerne, men det er dem, der står overfor de værste konsekvenser.

Det siger Benedict Southworth, der er direktør i den britiske humanitære organisation The World Development Movement (WDM).

Organisationen har for få dage siden udsendt en rapport om klimaforandringer. Den dokumenterer, at verdens rigeste lande, inklusive Danmark, med deres voksende CO2-udslip er med til at øge fattigdom og sygdom i verdens fattigste lande.

- 160.000 mennesker dør allerede i dag på grund af sygdomme, der hænger sammen med klimaforandringer, og millioner står overfor tørke, oversvømmelser, sult og sygdomme, siger Southworth.

Hver brite udleder i gennemsnit 9,2 tons CO2 om året, viser tallene i rapporten. Til sammenligning udleder hver eneste af klodens nuværende beboere blot 4,2 tons årligt. I Danmark er udledningen endnu større end den britiske, selvom regeringen hævder, at Danmark gør en stor indsats mod klimaforandringer. Her udleder hver eneste dansker i gennemsnit 10,26 tons CO2 om året.

WDM har taget landenes årlige CO2-udslip og divideret det med antallet af indbyggere. Siden har organisationen beregnet det daglige udslip for hver indbygger, og brugt tallene til en klimakalender.

Den viser blandt andet, at i dag den 11. januar har en brite udledt lige så meget CO2, som en indbygger i Bangladesh udleder på et helt år. Den 9. februar har en brite udledt det samme, som en inder gør på et år og 19. maj som en kineser gør.

Tallene dokumenterer kun ulighederne landene imellem, men der er også uligheder i de enkelte lande. 'Både i det industrialiserede og i udviklingslandene forbruger rige mennesker mere og forårsager derfor mere CO2-udslip end fattige mennesker. Det er sikkert at antage, at halvdelen af verdens befolkning slet ikke bidrager til klimaforandringer', hedder det i rapporten.