Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Flere hundrede venstreradikale demonstrerede fredeligt på Nørrebro mod visitationszoner og racisme.

Source:modkraft.dk
Date:16/02-2008

Den lavintensive »intifada« fortsatte fredag den 16, februar med adskillige ildspåsættelser over hele Sjælland, Århus og enkelte andre steder i provinsen.

På Nørrebro, hvor opstanden startede lørdag den 9. februar, var der dog stort set roligt, og det ser ud til, at begivenhedernes tyngdepunkt indtil videre er flyttet til Amager og den københavnske Vestegn.

På grund af denne forskydning i uroens epicenter fik en venstreradikal demonstration fredag aften vendt mod visitationszoner, politichikane og racisme måske ikke den helt store konkrete effekt. De indvandrerunge, der har ført an i opstanden, var stort set fraværende fra gaderne, da de 2-300 demonstranter gik deres rundtur under en ret omfattende mediebevågenhed, der inkluderede den evigt cirkulerende nyhedshelikopter fra TV2 News.

Demonstrationen startede på Sankt Hans Torv på Nørrebro ved 20-tiden og gik derfra ned ad Blågårdsgade til Blågårds Plads, videre derfra til Folkets Park for at slutte ved Forum på Frederiksberg. Derfra valgte de fleste demonstranter at gå samlet tilbage til Folkets Park.

Demonstrationens højdepunkt indtraf, da man bevægede sig forbi nogle kommunale etageejendomme i Korsgade, hvor der bor mange med indvandrerbaggrund. Da optoget passerede, blev de mødt med jubel fra de lokale beboere, der hang ud af vinduerne. Demonstrationsdeltagerne svarede igen med taktfast at råbe »Ingen racister i vores gader!«

Til Modkraft.dk udtalte arrangørerne, at de var meget tilfredse med manifestationen.